gasten online
Registreer en profiteer!
 

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nuttig?

7 november 2016

Als zelfstandige kennis professional moet je veel regelen. Een van de zaken die op de checklists moet staan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Je hebt al een goede BA-verzekering vanaf 275,- euro per jaar. Dat je met een eigen onderneming een gewone zakelijke aansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten, is duidelijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Als zelfstandige kennisprofessional moet je veel regelen. Een van de zaken die op de checklist moet staan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Je hebt al een goede BA-verzekering vanaf 275,- euro per jaar. Dat je met een eigen onderneming een gewone zakelijke aansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten, is duidelijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een kopje koffie valt over een laptop. Een kostbaar prototype dat stuk valt of een klant die in al zijn enthousiasme van de trap rolt. Het zijn de ‘normale’ ongelukjes, de zogenaamde zaak- en letselschaden.

Beroepsmisser

Maar wat als je als professional een fout maakt? Een beroepsmisser. Een vergissing kan grote financiële gevolgen hebben. En een gewone aansprakelijkheidsverzekering dekt die niet! Denk aan een bouwkundig adviseur die een vergissing maakt in een tekening of een berekening waardoor het gebouw instort, of een verkeerd pensioenadvies, waardoor de kosten van de werkgever hoger zijn dan noodzakelijk, of een advocaat die een termijn heeft laten verlopen. Allemaal standaard missers die elke zelfstandige professional kan begaan. Na ontdekking van zo’n misser, zal je opdrachtgever niet blij zijn en je aansprakelijk stellen voor de ontstane schade.

Financiële schade

De omvang van de financiële schade is afhankelijk van de dienst die de adviseur verleent. Daarnaast kunnen leverings- of werkvoorwaarden van toepassing zijn die aansprakelijkheid beperkt of zelfs (gedeeltelijk) uitsluit. Denk bij schade aan: de kosten van vertraging, verlies van inkomsten, gemiste besparingen, kosten ter voorkoming of beperking van verdere schade, enz.

Verzekering?

Als je aansprakelijk wordt gesteld zal een jurist je verweer voeren. De kosten lopen al snel op tot tienduizenden euro’s – of je nu schuldig bent of niet. Gelukkig heb je een Algemene Aansprakelijkheidsverzekering. Die zal de kosten van een rechtszaak toch wel dekken?

Nee. Een Algemene Aansprakelijkheidsverzekering sluit verweerkosten voor beroepsaansprakelijkheid uit!

De enige manier om je hiertegen te verzekeren is dus via een BA (beroepsaansprakelijkheidsverzekering). De verzekeraar vergoedt niet alleen de schade, maar betaalt ook de rechtskosten. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is dus wel degelijk nuttig.

Voor wie?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is er in principe voor alle (zakelijke) dienstverleners die adviezen leveren, ongeacht de ondernemingsvorm. Kies bij het sluiten van een aansprakelijkheidsverzekering voor een partij met een bewezen trackrecord, jarenlange ervaring en kennis van zaken. bavXL biedt hoogwaardige aansprakelijkheidsverzekeringen met aantrekkelijke collectiviteitskortingen.

bavXL is onderdeel van Kendall Mason

Terug naar overzicht

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL:

Meer blogs van aovXL

18 oktober 2016

Misverstanden over de AOV

22 februari 2016

Die knie wil niet, maar de rest doet het nog

3 september 2015

AOV-markt in spagaat

6 juli 2015

9 tips voor een goedkope ZZP-AOV (en de nadelen ervan)

Toon alles...

 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.