• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

In vier vragen naar de beste werkplek

Je bent al enige tijd zelfstandig en wilt graag een werkplek of kantoorruimte huren. Hoe pak je dat aan, wat is er belangrijk en wat past er bij jou? Het is niet zo eenvoudig om een kantoorruimte of werkplek te vinden

Je bent al enige tijd zelfstandig en wilt graag een werkplek of kantoorruimte huren. Hoe pak je dat aan, wat is er belangrijk en wat past er bij jou? Het is niet zo eenvoudig om een kantoorruimte of werkplek te vinden.

Er zijn veel aspecten waar je rekening mee dient te houden. Allereerst is het belangrijk je wensen en eisen goed op een rijtje zetten. Vervolgens is het zaak om de perfecte werkomgeving te vinden, maar hoe doe je dat?

Wanneer je voor het eerst gaat denken over werken op kantoor zal je waarschijnlijk nog geen eigen kantoorruimte gaan huren, maar een werkplek. Bijvoorbeeld in een coworking space met andere zelfstandigen. Dat hoeft niet eens voor de hele week, maar is juist flexibel. Er is tegenwoordig ontzettend veel aanbod van flexibele kantoren en werkplekken. De wereld van kantoren is de afgelopen jaren namelijk drastisch veranderd.

Waarom zoek jij een werkplek?
De beste manier om een geschikte werkplek te vinden is weten wat je zoekt. Het aanbod is zeer divers en iedere coworking space heeft zo zijn voordelen en nadelen. Heb je bijvoorbeeld thuis te veel afleiding? Wil je graag mensen ontvangen en vergaderen? Of misschien wil je juist deel uitmaken van een community? Kijk goed naar de beweegredenen om naar een kantoor te gaan. Als het duidelijk is wat je nodig hebt, weet je wat je zoekt.

Wat voor mensen wil jij om je heen?
Een van de grootste pluspunten van werken in een coworking space is de community. Het gevoel van community, de doelgroep en de benadering van de verhuurder verschilt sterk per locatie. Bedenk daarom goed wie je graag om je heen zou willen hebben. Ben je op zoek naar een creatieve omgeving met extraverte mensen om mee samen te werken? Of wil je juist in een stille omgeving werken met zakelijke sfeer en meer introverte mensen?

Hoeveel geluid produceer jij en hoeveel stilte heb je nodig?
Een belangrijke factor voor het werken in een coworking space is het geluidsniveau. Een groep samenwerkende extraverte mensen zal veel geluid produceren, dus als jij je niet kunt concentreren wanneer mensen luidruchtig zijn is het zaak om een coworking space te vinden waar het stil is. Heb je die extraverte mensen juist af en toe nodig? Dan kun je kiezen voor een coworking space waar ook stilteruimtes zijn. Denk ook aan het geluid dat je zelf verwacht te produceren. Wanneer jij veel geluid maakt, bijvoorbeeld tijdens het bellen, kunnen anderen er last van hebben. Meestal kun je wel inschatten of jouw geluidsproductie acceptabel is voor de coworking space die je bekijkt.

Vaste werkplek, flexibele werkplek of een klein kantoor?
Als je deze eerste vragen gehad hebt, kun je al beter inschatten waar je naar op zoek bent. Nu is het zaak om te besluiten wat voor type werkplek je wilt. Alles kan tegenwoordig zo flexibel aangeboden worden als jij dat wilt.

Ben je het liefste vrij in je keuze en werk je vaak bij klanten of thuis? Dan is een flexibele werkplek ideaal voor jou! Het is de goedkoopste optie en hierbij is het mogelijk om voor een abonnementsvorm te gaan of iedere keer dat je er bent apart af te rekenen. Bedenk wel dat een flexibel abonnement al gauw goedkoper is dan los afrekenen.

Weet je dat je vaak op kantoor zult zijn en wil je graag spullen kunnen opbergen of achterlaten? Dan is een vaste werkplek echt ideaal. Vaak hoort hier een kleine opbergruimte bij en als je wilt is het mogelijk om je computer op kantoor te laten staan.

Heb je privacy en misschien ook veel stilte nodig of moet je juist vaak bellen en veroorzaak je zelf snel geluidsoverlast? Dan is een eigen kantoor de beste optie voor jou. Dit is echter ook de duurste optie. Je kunt hier alles achterlaten en in alle rust je werk uitvoeren. Er zijn tegenwoordig steeds meer aanbieders die één- of tweepersoons kantoren aanbieden.

Kies de beste match
Je weet nu echt wat je nodig hebt en graag zou willen. Daarom is het tijd om rond te kijken wat er allemaal is. Je kunt dan natuurlijk zelf gaan zoeken naar individuele aanbieders, maar het is veel gemakkelijker om je te laten informeren door een expert. Er zijn een aantal websites waar je het aanbod van diverse huurders vindt. Flexas.nl is één van die partijen. Wil jij bijvoorbeeld graag kantoorruimte huren in Amsterdam of in een werkplek in Den Haag? Dan kun je daar alle aanbieders van werkplekken en kantoorruimte vinden. Zie je niet direct wat je zoekt? Laat je dan gratis adviseren.

Besluitvorming
Kies vooral niet het eerste kantoor wat je tegenkomt op het internet, maar verzamel de informatie en selecteer een aantal interessante opties. Organisaties als Flexas.nl kunnen ook een selectie maken en brengen je direct in contact met de eigenaar of plannen een bezichtigingsronde. Dan kun jij een gefundeerde keuze maken. Het is vaak ook mogelijk om deel te nemen aan een event, dan krijg je echt een goed idee van de sfeer en andere huurders. Maak ook een praatje met vaste huurders, zij kunnen precies vertellen wat hoe het daar is.

Blogs

ZZP Agenda

augustus
20
Terug naar overzicht
Koen de Wit

Koen de Wit

Koen de Wit is online marketing professional bij Flexas.nl, de grootste online kantoorruimte specialist van Nederland. Flexas.nl heeft het meest complete aanbod van kantoren en geeft gratis advies aan ondernemers en organisaties bij hun zoektocht naar de meest geschikte kantoorruimte. Hierbij worden ondernemers en de aanbieders van kantoorruimte direct met elkaar in contact gebracht.

www.flexas.nl | info@flexas.nl | 085 - 485 21 84