gasten online
Registreer en profiteer!
 

Hoe je failliet kunt gaan door een aanval van cybercriminelen

9 juni 2013

Ze slaan steeds vaker toe: cybercriminelen. De schade kan gigantisch oplopen en als je aansprakelijk wordt gesteld, ben je failliet. Het overkwam een middelgroot administratiekantoor. Gelukkig beschikte het over een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Een horror story met een happy end.

Het is vrijdagochtend. Administratiekantoor X is gesloten vanwege de feestdagen. Terwijl de eigenaar op een terrasje zit, hacken cybercriminelen zijn systeem. Hierbij maken ze de persoonsgegevens van al zijn klanten buit, waaronder 25.000 namen en creditcardgegevens.
 
Daarnaast verdwijnen de personeelsgegevens van 75 van de 200 werknemers uit het systeem. Het netwerk wordt geïnfecteerd met een virus, waardoor de beheerder het netwerk moet sluiten en het administratiekantoor 72 uur lang niet operationeel kan zijn.

Totale schade: € 800.000

Een paar dagen later is de schade niet te overzien. Klanten konden drie dagen niet bij hun gegevens. Daarnaast blijken de systemen van veel klanten geïnfecteerd met het virus. Al gauw ligt er een forse schadeclaim op het bureau van de directeur: € 500.000.

En daar komt dan nog € 300.000 aan onkosten bij − forensisch onderzoek, kennisgeving aan klanten, controlemaatregelen, systeemherstel en juridisch advies. Totale rekening: € 800.000. Een klap die het bedrijf in zijn eentje onmogelijk te boven kan komen.

Gered door de BAV

Gelukkig vond deze ondernemer een beroepsaansprakelijkheidsverzekering geen overbodige luxe. Zijn verzekeraar betaalt alle proceskosten en keert ook de schadeclaim uit.
 
De directeur-eigenaar kan opgelucht adem halen. Niet alleen zijn bedrijf, maar ook zijn privévermogen is gered. Zonder deze verzekering kon hij immers persoonlijk aansprakelijk worden gesteld (bestuurdersaansprakelijkheid) en zou hij al zijn bezittingen verliezen.

De zekerheid van een BAV

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En of de schadeclaim nu terecht is of onterecht. Of je er nu iets aan kon doen of niet. Of de schuld nu ligt bij jou of bij een stel criminelen uit de Oekraïne, je zit met de onkosten. Een BAV neemt je al deze zorgen uit handen en betaalt alle kosten. En soms kan dat het verschil betekenen tussen leven of dood.

Terug naar overzicht

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL:

Meer blogs van aovXL

7 november 2016

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nuttig?

18 oktober 2016

Misverstanden over de AOV

22 februari 2016

Die knie wil niet, maar de rest doet het nog

3 september 2015

AOV-markt in spagaat

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord