gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Hoe een klein ongelukje een zzp’er €10.000,- kostte

21 juni 2018

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering (ook wel: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of kortweg AVB) is niet verplicht. Maar o, o, o, het kan jou als zzp’er zóveel ellende besparen.

Ontmoet Jolanda, zelfstandig coach. Haar bedrijf draaide lekker; voldoende klanten, weinig kosten. En ze dacht lekker te besparen door geen ‘onnodige’ verzekeringen af te sluiten. Zoals tegen aansprakelijkheid. Ze was immers privé al verzekerd?

Lees hoe Jolanda keihard geconfronteerd werd met haar onjuiste aanname…en zo € 10.000,- verloor.

___________________________________________________________________________

Jolanda ontvangt haar klanten normaal gesproken thuis. Maar nu wil een klant dat Jolanda naar hém komt voor een sessie. De klant is koning, dus tas pakken en gaan. Omdat het de afsluiting van het coachingtraject is, koopt Jolanda onderweg nog snel even een bloemetje voor hem.

Goed en wel komt ze aan bij het huis van haar klant. De voordeur staat al op een kier voor haar. Met de bos bloemen voor haar neus stapt ze de gang in… en ziet daardoor de pilaar met duur beeldhouwwerk (geschatte waarde: € 10.000,-) over het hoofd. Jolanda botst tegen het tafeltje. Het beeld valt kapot op de onvergeeflijke plavuizen vloer.
Oeps.
Van de schrik bekomen stelt ze haar klant gerust: “Ik ben verzekerd.” Helaas een onjuiste veronderstelling. Want haar privéverzekering dekt geen schade bij bezoek op zakelijke gronden.

Balen.
__________________________________________________________________________

Zo zag Jolanda door één ongelukkige beweging 25% van haar jaaromzet in rook opgaan. Totáál onnodig. Want had ze een exclusieve Zekervanjezaak-polis die je koopt bij Rabobank gehad? Dan was ze goed verzekerd geweest voor nog geen € 10,- per maand.

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt je aansprakelijkheid voor schade aan spullen of mensen. Ook buiten Nederland, met uitzondering van de Verenigde Staten en Canada.

Oftewel: voor nog geen € 120,- per jaar aan aftrekbare kosten had Jolanda € 10.000,- bespaard. Sluit jij een AVB af op ZekerVanJeZaak die je koopt bij Rabobank? Dan is die de eerste 6 maanden zelfs gratis.

Hoe het nu met Jolanda gaat?

Welnu, dit verhaal is verzonnen. Maar ik heb het té vaak zien gebeuren bij zzp’ers en ze er zelfs failliet door zien gaan. De moraal van dit verhaal is: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat Jolanda overkwam, kan jou als zzp’er ook overkomen. Bijvoorbeeld:

•    Je laat een kop koffie over de laptop van je klant vallen
•    Je loopt tegen een raam waardoor er een barst in komt
•    Je klant struikelt door jouw schuld en loopt letsel op

De schades lopen uiteen van een paar honderd tot tienduizenden euro’s. Voorkom dat je daar zélf voor opdraait. Zorg dat je hier goed verzekerd voor bent. Zoek op z’n minst uit hoeveel een AVb jou kost (dit is beroepsafhankelijk). Je zult zien dat dit reuze meevalt! Op deze pagina bereken je gemakkelijk wat een aansprakelijkheidsverzekering in jouw geval zou kosten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rabobank

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

26 november 2020

Waarom ik mijn pensioen opbouw bij BrightPensioen

24 november 2020

Hoeveel geld kan ik lenen als zzp’er?

28 oktober 2020

Mijn ervaring met Deck Verzekeringen

2 oktober 2020

Bespaar niet op een boekhoudprogramma en zakelijke rekening

12 oktober 2020

Waarom ik heb gekozen voor SharePeople

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord