• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Help, mijn opdrachtgever betaalt pas als de eindklant heeft betaald!

Steeds meer detacheringsbureaus betalen ingehuurde interim-professionals pas op het moment dat de eindklant de factuur heeft voldaan. Vanuit het detacheringsbureau een logisch standpunt want ook zij kunnen niet oneindig facturen blijven voorfinancieren.

Maar voor de meeste zzp’ers is dit zeer vervelend. Ze zijn afhankelijk van de betaaltermijn van de eindopdrachtgever en kunnen hier zelf geen invloed op uitoefenen. Ook is het vaak onduidelijk wat de precieze betaaltermijn is omdat de interimmer zelf niet op de hoogte is van de afspraken tussen het detacheringsbureau en de eindopdrachtgever.

Vanuit de opdrachtgever bekeken is het niet gek om pas te betalen op het moment dat de eindklant betaald. Soms moeten deze partijen 60 dagen of meer voorfinancieren en dat voor meerdere personen tegelijk. Dit kan zelfs bij financieel gezonde bedrijven voor tijdelijke liquiditeitsproblemen zorgen. Daarom wordt steeds vaker de betaaltermijn van de eindklant doorgeschoven naar de laatste partij in de keten; de zzp'er.

Los van de betaaltermijn van de eindklant is de zzp'er in deze situatie ook afhankelijk van de verwerkingssnelheid van het detacheringsbureau. De inkomende betaling moet worden geboekt en de uitgaande betaling moet worden klaargezet. Vaak kost alleen dit al 5 werkdagen.

Een oplossing

Niet meer werken voor het betreffende detacheringsbureau is in deze tijd vaak geen oplossing. Beter een opdracht met een lange betaaltermijn dan helemaal geen oplossing. Freelance Factoring biedt zzp’ers een constructieve oplossing door de betaaltermijn en het debiteurenbeheer over te nemen. Praktisch betekent dit dat de factuur van de zzp’er binnen 3 werkdagen door Freelance Factoring wordt uitbetaald. Vervolgens betaalt het detacheringsbureau de factuur aan.

FreelanceFactoring

Als zzp'er ben je hierdoor niet meer afhankelijk van het betaalmoment van de opdrachtgever. Dit scheelt ergernis, onzekerheid en eventuele liquiditeitsproblemen. Wil je meer weten over de dienstverlening of een vrijblijvende offerte opvragen? Kijk eens op www.freelancefactoring.com of bel naar 010-2262185. Freelance Factoring is een factoring bedrijf gevestigd in Rotterdam.

Blogs

ZZP Agenda

augustus
20
Terug naar overzicht
Dominique van Maanen

Dominique van Maanen

Dominique van Maanen is werkzaam bij FreelanceFactoring als Marketing & communicatie adviseur. Ongeacht de betalingstermijn van jouw opdrachtgever betaalt FreelanceFactoring jouw factuur binnen 24 uur! Meer informatie vind je op www.freelancefactoring.nl.