gasten online
Registreer en profiteer!
 

Einde der tijden voor tussenpersonen?

10 maart 2013

Als de Maya’s gelijk krijgen zal de wereld 01 januari 2013 niet gaan halen. Het zal waarschijnlijk niet zo’n vaart lopen, al wordt het voor verzekeringstussenpersonen een spannende tijd. Vanaf 1 januari zullen zij volledige openheid van zaken moeten geven wat betreft hun verdienmodel. Tegelijkertijd is provisie niet langer toegestaan. Betekent dat voor veel tussenpersonen dan alsnog het einde van de wereld?

Als de Maya’s gelijk krijgen zal de wereld 01 januari 2013 niet gaan halen. Het zal waarschijnlijk niet zo’n vaart lopen, al wordt het voor verzekeringstussenpersonen een spannende tijd. Vanaf 1 januari zullen zij volledige openheid van zaken moeten geven wat betreft hun verdienmodel. Tegelijkertijd is provisie niet langer toegestaan. Betekent dat voor veel tussenpersonen dan alsnog het einde van de wereld?

Het is natuurlijk logisch dat een tussenpersoon provisie krijgt en dus verdient aan een verzekering. Hij beheert, adviseert en beantwoordt alle vragen. Voor niets gaat de zon op. Een tussenpersoon moet ook leven.

Wat blijft er aan de strijkstok hangen?
Het wordt natuurlijk wél een probleem als blijkt dat maar liefst 17,5% van de AOV-premie aan de tussenpersoon wordt overgemaakt. In het geval van een AOV gaat het dan al snel om vele honderden (soms duizenden) euro’s per jaar. Veel ondernemers zullen zich op 1 januari waarschijnlijk in hun koffie verslikken, wanneer ze de nieuwe premies onder ogen krijgen.

Wat gaat er veranderen?
Vanaf 1 januari moeten tussenpersonen volledig open zijn over hun premies. Verzekerde krijgt de premie te zien die ook echt naar de verzekeraar gaat. Tussenpersonen zullen een jaarlijkse beheersvergoeding rekenen plus een eenmalige afsluitvergoeding.

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een AOV?
Het gemiddelde adviestraject om een AOV af te sluiten is 8 tot 12 uur. Een afsluitvergoeding moet hiermee in verhouding zijn. Een ondernemer kan dan zelf bepalen wat hij een eerlijk uurtarief vindt.    

Voor jaarlijkse beheerskosten staan zo’n 3 tot 4 uur. Denk hierbij aan tussentijds advies, wijzigingen in de polissen en adviezen bij arbeidsongeschiktheid. Bij tussenpersonen die collectieve kortingen bedingen, komt daar nog onderhandelingstijd bij.   

Kijk bij internetlabels goed waar u voor betaalt. Staat er vermeld welke dienstverlening u kunt verwachten voor de beheersvergoeding?

Internetlabels zijn vaak goedkoper, maar daar staat tegenover dat het risico groot is dat de verzekerde een verkeerde polis afsluit. AOV’s zijn er in alle soorten en maten, met verschillende dekkingsvarianten. Zorg dat u goed gedekt bent.
 
Kies voor een tussenpersoon die collectiviteitskorting kan bedingen. Dit kan honderden, zoniet duizenden euro’s per jaar opleveren.

Transparantie is uiteindelijk in het voordeel van de ondernemer. Maar het is wel belangrijk dat deze zich goed blijft informeren. Succes!

Terug naar overzicht

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL:

Meer blogs van aovXL

7 november 2016

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nuttig?

18 oktober 2016

Misverstanden over de AOV

22 februari 2016

Die knie wil niet, maar de rest doet het nog

3 september 2015

AOV-markt in spagaat

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord