• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Eens per jaar belastingaangifte doen als zzp'er

Ook als je een kleine zzp’er bent moet je de boekhouding bijhouden en aangifte doen voor de omzetbelasting. Of je dat nu in Excel doet of met een (online) boekhoudpakket, het zelf doet of het uitbesteedt aan je administratiekantoor: het blijft altijd weer een dingetje.

Wanneer je de boekhouding uitbesteedt, of beter gezegd de aangifte omzetbelasting uitbesteedt, dan brengt je administratiekantoor daar ongetwijfeld kosten voor in rekening. Logisch, want hij moet er ook tijd in steken.

Eens per jaar in plaats van maandelijks

De meeste zzp’ers zijn verplicht eens per kwartaal aangifte te doen. Maar kan dat ook anders? Jazeker! Wanneer je minder dan € 1.883,- per jaar aan omzetbelasting moet afdragen, dan is het over het algemeen mogelijk om eens per jaar aangifte te doen. Er zijn nog wel wat aanvullende voorwaarden, deze vind je via deze link.

Suppletie aangifte

Blijf je onder dat bedrag? Vraag dan aan je administratiekantoor om een briefje te schrijven naar de Belastingdienst met het verzoek om voortaan eens per jaar aangifte te mogen doen. De werkzaamheden voor de administratie worden niet minder, maar ze hoeven slechts eens per jaar aangifte te doen in plaats van vier keer. En wellicht is door deze werkwijze een suppletie aangifte ook niet nodig.

De kosten voor het administratiekantoor worden dan wat lager en dat is wel zo fijn als kleine zzp’er. Doe er je voordeel mee!

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda

mei
23
mei
28
Terug naar overzicht
Gerrit van der Scheer

Gerrit van der Scheer

Gerrit van der Scheer is directeur bij Buro Freecon. (partner van ikwordzzper.nl) Bij Buro Freecon wordt uitgebreid aandacht besteed aan de betrouwbaarheid van je administratie. Daarbij letten de specialisten vooral op juiste toepassing van de fiscale wetgeving, volledigheid van de administratie en consistentie met eerdere jaren. Aangevuld met fiscaal en juridisch advies zorgen ze voor een zo laag mogelijke belastingdruk.

Gerrit zou het leuk vinden als je met hem linkt via zijn LinkedIn-profiel.