gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Eens per jaar belastingaangifte doen als zzp'er

4 augustus 2017

Ook als je een kleine zzp’er bent moet je de boekhouding bijhouden en aangifte doen voor de omzetbelasting. Of je dat nu in Excel doet of met een (online) boekhoudpakket, het zelf doet of het uitbesteedt aan je administratiekantoor: het blijft altijd weer een dingetje.

Wanneer je de boekhouding uitbesteedt, of beter gezegd de aangifte omzetbelasting uitbesteedt, dan brengt je administratiekantoor daar ongetwijfeld kosten voor in rekening. Logisch, want hij moet er ook tijd in steken.

Eens per jaar in plaats van maandelijks

De meeste zzp’ers zijn verplicht eens per kwartaal aangifte te doen. Maar kan dat ook anders? Jazeker! Wanneer je minder dan € 1.883,- per jaar aan omzetbelasting moet afdragen, dan is het over het algemeen mogelijk om eens per jaar aangifte te doen. Er zijn nog wel wat aanvullende voorwaarden, deze vind je via deze link.

Suppletie aangifte

Blijf je onder dat bedrag? Vraag dan aan je administratiekantoor om een briefje te schrijven naar de Belastingdienst met het verzoek om voortaan eens per jaar aangifte te mogen doen. De werkzaamheden voor de administratie worden niet minder, maar ze hoeven slechts eens per jaar aangifte te doen in plaats van vier keer. En wellicht is door deze werkwijze een suppletie aangifte ook niet nodig.

De kosten voor het administratiekantoor worden dan wat lager en dat is wel zo fijn als kleine zzp’er. Doe er je voordeel mee!

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?

Terug naar overzicht

Gerrit van der Scheer

Gerrit van der Scheer is directeur bij Buro Freecon. (partner van ikwordzzper.nl) Bij Buro Freecon wordt uitgebreid aandacht besteed aan de betrouwbaarheid van je administratie. Daarbij letten de specialisten vooral op juiste toepassing van de fiscale wetgeving, volledigheid van de administratie en consistentie met eerdere jaren. Aangevuld met fiscaal en juridisch advies zorgen ze voor een zo laag mogelijke belastingdruk.

Gerrit zou het leuk vinden als je met hem linkt via zijn LinkedIn-profiel.

Meer blogs van Gerrit van der Scheer

16 juni 2017

SBR, kredietrapportages en hoe zit het met je PKI?

23 mei 2017

Kies een administratie-kantoor dat bij je past!

20 april 2017

Ook als zzp'er kun je innoveren

8 januari 2020

Kan ik als zzp'er zelf online boekhouden?

28 maart 2017

Bewaarplicht: wat zijn de regels en hoe werkt het?

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord