• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Een instagram-shop: zo werkt het

Instagram shopping is een handige en nieuwe toevoeging van Instagram. Voorheen kon je geen link toevoegen aan je post, dit was erg onhandig. Vaak zag je dat iemand onder een nieuwe post zei: link in bio. Vervolgens moest je naar de pagina van diegene gaan om de link te vinden naar een andere website. Gelukkig is er nu Instagram shopping, dit maakt het een stuk makkelijker. We leggen je uit hoe het werkt!

Als je online iets wilt verkopen dan kun je jouw aanbod op jouw site of online shop plaatsen. Maar daarna moet je er ook nog voor zorgen dat klanten die weten te vinden. Op sites als YouTube, Facebook of Instagram komen dagelijks al miljoenen mensen en als jij een populair account hebt, dan kun je tegenwoordig ook via dit soort kanalen online geld verdienen. In dit artikel gaan we specifiek in op Instagram Shopping.

Wat is Instagram shopping

Met Instagram shopping kun je links aan je post toevoegen. Dit is een groot voordeel voor bedrijven die hun aanbod meer online zichtbaar willen maken. Je kunt via Instagram heel makkelijk in contact komen met jouw doelgroep en die zijn hierdoor ook sneller geneigd om iets te kopen. Er zullen dus minder mensen afhaken omdat het nu heel eenvoudig is gemaakt. Bij de manier die hiervoor werd gebruikt via ‘de link in de bio’ was het erg lastig om producten te verkopen. Nu kun je wel links toevoegen. Hierdoor zul je meer verkopen via dit kanaal.

Belangrijke punten

Door deze update zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten. Ten eerste moet het duidelijk zijn dat dit geen advertentiemogelijkheid is. Deze toevoeging is gratis en kun je eenvoudig zelf toevoegen. Je kunt in totaal 5 links toevoegen. Heb je bijvoorbeeld een foto van een hele outfit dan kun je al deze producten linken in je post. Deze links kun je in nieuwe foto’s maar ook in oude foto’s toevoegen. Op je profiel komt er een extra tabblad voor de shop, hierin komen alle producten die je verkoopt.

Instagram shopping instellen

Het instellen van Instagram shopping is erg eenvoudig. Binnen een aantal stappen kun je al producten verkopen via je Instagram account. Het werkt als volgt:

 

  1. Om in aanmerking te komen moet je een bedrijfsprofiel hebben. Dit is erg eenvoudig, wanneer je dit nog niet hebt gedaan kun je je zakelijke Facebook pagina aan je account koppelen.
  2. Als je account is goedgekeurd moet je catalogus gekoppeld worden. Deze catalogus kun je toevoegen via Facebook.
  3. Op het moment dat alles is goedgekeurd kun je de eerste post maken. Dit kan zowel een normale post als een verhaal zijn. Je kunt de producten makkelijk toevoegen in een van je posts.

 

Houd er rekening mee dat het een aantal werkdagen kan duren voordat je account wordt goedgekeurd voor Instagram shopping. Wanneer dit is gebeurd wijst alles zich vanzelf.

 

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
Dirkjan Vis

Dirkjan Vis

Dirkjan is eigenaar van Zietuwel.nl. Een kleine internetuitgeverij uit Utrecht. Met zo’n tien eigen zakelijke titels waaronder sites als ondernemeneninternet.nlecommercenews.nl en investeerders.nl bereikt het in totaal zo’n 300.000 ondernemende bezoekers per maand.