gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

De valkuil van perfectionisme

31 december 2014

Hoe voorkom ik dat ik die lat steeds weer hoger leg. Deze vraag hield me afgelopen week bezig. Want wat heb ik mijzelf gek laten maken met het afschrijven van mijn boek (dat overigens nu naar de drukker is :-)). Het kan altijd beter, sneller, mooier. En eenmaal het ene bereikt, heb ik alweer een nieuw doel voor ogen. En zo vergeet ik te genieten en hol ik maar door.

Wat ik mij natuurlijk realiseer is dat mijn perfectionisme ook mijn kracht is. Want zonder deze eigenschap had ik nooit zoveel leuke projecten als ondernemer opgestart. Maar af en toe schiet ik uit de bocht. Dan ga ik net even te ver en in plaats van te genieten zie ik alleen maar dat het niet goed genoeg is.

Dus zo was ik aan het puzzelen dat ik dit niet meer zo wil. En heb ik de vraag gesteld: Hoe blijf ik in mijn kracht staan? En hoe kom ik van mijn perfectionisme af? Het antwoord van mijn coach: Dat gaat je niet lukken! Het duurde even voordat het kwartje viel, maar nu zie ik de mop van deze vraag in. Want het feit dat ik dit wil is weer een uiting van mijn perfectionisme. Nu op mijzelf gericht, want ook ik moet dus perfect van mezelf zijn. En dat ben ik niet. En het wordt tijd dat ik dat eens inzie. Als ik iets aanpak doe ik dat met zoveel overtuiging en enthousiasme, dan ben ik blind voor andere zaken en dan schiet ik regelmatig uit de bocht! Zo doe ik dat dus! Daar is niets mis mee. Maar dat innerlijke kritische stemmetje dat dat zo afkeurt dat mag opzouten! Want ik ben dus niet perfect! Zo! Voelt dat even lekker.

Terug naar overzicht

Madelon Dik

Madelon Dik is groeicoach en spreker. Met haar bedrijf Groei helpt Madelon je meer resultaat te behalen met een strategie die bij je past. Haar motto: In het midden van de trampoline spring je het makkelijkst, het lekkerst en het hoogst.

In 2012 kwam haar boek Groei doe-het-zelf uit. Daarin ontdek je als zzp'er in zeven stappen wat je echt wilt en wat je talent is. En hoe je dit vertaalt naar je bedrijf en een strategie waarmee je maximaal winst behaalt.

Volg haar op Twitter: @madelondik en bekijk haar website: www.madelondik.nl

Meer blogs van Madelon Dik

25 juni 2015

Stap uit de gouden kooi

26 mei 2015

Om zakelijk te groeien dien je je blinde vlek te doorbreken

30 april 2015

Vijf tips om jouw zakelijke sprong te maken

26 maart 2015

Ethische bom

25 februari 2015

Stagnatie is een kans

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord