gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

De frustratie van je to-do lijst

6 mei 2014

Je (her)kent het misschien wel: Je bent de dag begonnen met een handig to-do lijstje (op papier of in je hoofd) en aan het eind van de dag is dat lijstje niet veel kleiner geworden. Je vraagt je af hoe dat kan na een dag hard werken...

Het is natuurlijk ongelooflijk frustrerend als je actielijst maar niet kleiner wordt. Je kunt besluiten om dan maar helemaal geen to-do lijstje meer te maken, maar wat als je iemand bent die zo’n lijstje juist nodig heeft? Frustratie dan maar accepteren? Enkele tips om te zorgen dat je to-do lijst wél kleiner is aan het eind van de dag.

Hou je doel voor ogen bij alles wat je doet

Een doel stel je om (op termijn) te realiseren. En dat gebeurt niet vanzelf helaas. Zorg als ondernemer dat je altijd de scherpe focus houdt op je doel. Vraag je regelmatig af of het werk dat op je to-do lijstje staat bijdraagt aan het realiseren van je doel. Of beter nog: vraag je dat af voordat je er aan begint. En neem dan de beslissing of je het gaat doen of niet.

Voorkom stoorzenders

Het is zo vanzelfsprekend geworden dat je altijd bereikbaar moet zijn. De telefoon staat aan, je krijgt een piep als er mail is en op een dag check je regelmatig je Facebook en Twitter. Als je dat prettig vindt, vooral blijven doen. Maar wist je dat als je ergens mee bezig bent en je concentratie wordt verstoord, dat het dan minstens 15 minuten duurt voordat je weer helemaal terug bent bij waar je mee bezig bent? Echt waar, en echt zonde van je tijd.

Werk met bloktijden

Het werkt een stuk efficiënter als je je tijd indeelt in blokken van 3 uur. Per blok bepaal je waar je mee aan de slag gaat: acquisitie, administratie, onlinemarketing etc. Je to-do lijstje wordt hierdoor een stuk overzichtelijker, en je gebruikt je tijd effectiever door alle marketing taken achter elkaar te doen.

Mijn to-do lijstje is een stuk korter geworden kan ik je vertellen

En ik heb hierdoor weinig frustratie aan het eind van een werkdag, waardoor ik een stuk relaxter onderneem dan een paar jaar geleden. Want ook ik weet uit ervaring hoe het is om kei veel werk te verzetten en toch het gevoel te hebben dat je niet veel bent opgeschoten.

Durf jij te schrappen in je to-do lijstje door te focussen op je doel? Of wil je daar werk van maken? Lees meer over de workshop die je daarbij kan helpen.

Terug naar overzicht

Gesuino Poddighe

Gesuino Poddighe helpt (startende) zelfstandige professionals die af willen van onnodige zorgen over geld, tijd, werk of klanten.

Je kunt hem volgen op Twitter via @gespadvies of op Facebook.

Download het gratis E-Book Ontdek de Missie van je Zaak! op de website van Gesp Ondernemersadvies. Dit artikel wordt ook gepubliceerd in Relax! het eZine voor ondernemers die geld willen verdienen zonder stress.

Meer blogs van Gesuino Poddighe

2 juni 2014

Je doel formuleren in vijf vragen

1 april 2014

Neem eens een Internetvrije dag (of twee)

12 maart 2014

Wat kun jij leren van een Braziliaanse kiloknaller?

6 februari 2014

In acht stappen van Missie naar Resultaatgericht Ondernemen

7 januari 2014

Mission impossible?

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord