• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Cashflow in december

Schoencadeautjes, pakjesavond, feestboodschappen en kerstcadeaus. De decembermaand is weer begonnen. Waar de mensen in loondienst een dertiende maand hebben om deze feestelijke maand net wat aangenamer te maken hebben wij als ondernemers dit genoegen niet. Om ervoor te zorgen dat je in januari geen ‘’mental breakdown’’ krijgt van je creditcardrekening geven wij je graag wat tips om als ondernemer wat extra cashflow in december te creëren.

Tip 1: Wees op tijd!

Wacht niet met het versturen van je facturen in de maanden oktober en november. Als je debiteur bijvoorbeeld een betalingstermijn van 30 hanteert, probeer het dan zo te plannen dat je begin november factureert. Iedere dag dat jij je factuur later verstuurt is een extra dag dat jij op je geld moet wachten en dat is zonde, want we  willen juist zorgen voor extra cashflow in december!

Tip 2: Maak een spaarpotje

Maak met jezelf een afspraak, bijvoorbeeld van iedere factuur reserveer ik een bepaald percentage voor een ‘’dertiende maand’’. Op deze manier spaar je door het jaar heen alvast voor een back-up waarvan je in de decembermaand mooi kan profiteren! Probeer hierbij ook rekening te houden met vertraagde betalingen en extra kosten, want niets is vervelender dan je reserves te verliezen aan onvoorziene kosten.

Tip 3: Zorg dat je administratie up-to-date is

De decembermaand is vaak al druk genoeg. Zorg dat je administratie op orde is en dat de facturen klaar staan om verzonden te worden. Houd er rekening mee dat jouw contactpersonen in de maand december hoogstwaarschijnlijk wat slechter te bereiken zijn, dus alles wat voor december kortgesloten kan je een hoop stress besparen!

Tip 4: Extra werk

Laat de tijd het toe, dan kan je kiezen om voor de decembermaand een extra opdracht aan te nemen. Hou hierbij rekening met de betalingstermijn van jouw opdrachtgever. Hanteert jouw opdrachtgever bijvoorbeeld een betaaltermijn van 30 dagen dan is het van belang dat je begin november kan factureren.

Tip 5: Factoring

Facturen met lange betaaltermijnen van bijvoorbeeld 30, 40 tot soms wel 60 dagen kunnen zorgen dat jouw geld vast zit in facturen. Geld wat je wellicht in december erg goed kan gebruiken. FreelanceFactoring neemt jouw betalingstermijn over en betaalt jouw factuur binnen 3 werkdagen uit. Op die manier worden de facturen die je voor de feestdagen verstuurt ook daadwerkelijk voor de feestdagen aan je uitbetaald.

FreelanceFactoring

FreelanceFactoring is een factoringbedrijf met als doelgroep zzp’ers en MKB’ers. Wij betalen je facturen binnen 3 werkdagen uit en nemen daarnaast het faillissementsrisico en debiteurenbeheer over. Geld, groei en gemak staat centraal bij FreelanceFactoring. Benieuwd of factoring iets voor jou is? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Blogs

ZZP Agenda

juni
25
juni
26
Terug naar overzicht
Dominique van Maanen

Dominique van Maanen

Dominique van Maanen is werkzaam bij FreelanceFactoring als Marketing & communicatie adviseur. Ongeacht de betalingstermijn van jouw opdrachtgever betaalt FreelanceFactoring jouw factuur binnen 24 uur! Meer informatie vind je op www.freelancefactoring.nl.