• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Betaal geen Euro te veel aan belasting

In de praktijk kom ik vaak tegen dat zzp´ers kosten maken die ze (nog) niet zakelijk opvoeren. Dit resulteert in een onnodig hoger te betalen belasting. Zonde! In dit artikel volgt de top drie van ‘vergeten’ zakelijke kosten die ik in mijn eigen praktijk geregeld bij nieuwe cliënten tegen kom.

Het gaat hier met name om kosten die je zowel privé als zakelijk maakt. Die vallen minder op als zakelijk, maar zijn vaak wel (grotendeels) als zakelijk aan te merken en dus voor een (groot) deel zakelijk aftrekbaar.

Telefoonkosten

Mobiele telefoonkosten zijn voor het zakelijke gebruik aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Het maakt niet uit of je de kosten via je privé rekening betaalt. Je mag de kosten van het zakelijk gebruik in aftrek brengen en ook de omzetbelasting hierover terug vragen.

Internetabonnement thuis

Als zzp’er kan je niet zonder internet. Dus ook thuis niet. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je thuis nog even je mail checkt of dat je zelfs voornamelijk vanuit huis werkt. Dan is je internetabonnement voor een groot deel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Afhankelijk van je privé gebruik kan je dan beoordelen voor welk deel het aftrekbaar is.

Reiskosten

Als je reist in het kader van je onderneming mag je ongeacht het vervoermiddel € 0,21 per kilometer in aftrek brengen. Je vergoedt dit aan je zelf. Ook als je per fiets ergens naar toe gaat. Zolang het maar zakelijk is.

Heb je hulp nodig bij je belastingaangifte of bij het starten van je onderneming?

Met deze tips wil ik je helpen belasting te besparen of zelfs terug te krijgen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, de partners van ikwordzzper.nl staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inzicht geven in jouw fiscale planning om zo veel mogelijk belastingvoordelen te kunnen benutten.

 

Zoek hulp in jouw regio

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda

mei
23
mei
28
Terug naar overzicht