gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Betaal geen Euro te veel aan belasting

4 juli 2014

In de praktijk kom ik vaak tegen dat zzp´ers kosten maken die ze (nog) niet zakelijk opvoeren. Dit resulteert in een onnodig hoger te betalen belasting. Zonde! In dit artikel volgt de top drie van ‘vergeten’ zakelijke kosten die ik in mijn eigen praktijk geregeld bij nieuwe cliënten tegen kom.

Het gaat hier met name om kosten die je zowel privé als zakelijk maakt. Die vallen minder op als zakelijk, maar zijn vaak wel (grotendeels) als zakelijk aan te merken en dus voor een (groot) deel zakelijk aftrekbaar.

Telefoonkosten

Mobiele telefoonkosten zijn voor het zakelijke gebruik aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Het maakt niet uit of je de kosten via je privé rekening betaalt. Je mag de kosten van het zakelijk gebruik in aftrek brengen en ook de omzetbelasting hierover terug vragen.

Internetabonnement thuis

Als zzp’er kan je niet zonder internet. Dus ook thuis niet. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je thuis nog even je mail checkt of dat je zelfs voornamelijk vanuit huis werkt. Dan is je internetabonnement voor een groot deel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Afhankelijk van je privé gebruik kan je dan beoordelen voor welk deel het aftrekbaar is.

Reiskosten

Als je reist in het kader van je onderneming mag je ongeacht het vervoermiddel 0,19 cent per kilometer in aftrek brengen. Je vergoedt dit aan je zelf. Ook als je per fiets ergens naar toe gaat. Zolang het maar zakelijk is.

Heb je hulp nodig bij je belastingaangifte of bij het starten van je onderneming?

Met deze tips wil ik je helpen belasting te besparen of zelfs terug te krijgen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, de partners van ikwordzzper.nl staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inzicht geven in jouw fiscale planning om zo veel mogelijk belastingvoordelen te kunnen benutten. Kijk op www.zzpboekhoudkantoor.nl en zoek een boekhouder bij jou in de buurt.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?

Terug naar overzicht

Ronald Glasbergen

Ronald Glasbergen is partner van startersplatform ikwordzzper.nl en gecertificeerd zelfstandig belastingadviseur. Met zijn bedrijf Glasbergen Belastingadvies helpt hij (startende) zzp’ers de cijfers op orde te brengen en de vele belastingvoordelen die er voor zzp’ers zijn te benutten bij de belastingaangifte.

Bekijk hier zijn website of voeg hem toe via deze link.

 

Meer blogs van Ronald Glasbergen

1 maart 2017

In 2017 betaal je geen belasting tot een winst van € 26.832

8 juni 2015

In 5 stappen zelf je aangifte omzetbelasting indienen

27 maart 2015

5 tips om als zzp’er geld te besparen bij je belastingaangifte

23 februari 2015

Uren bijhouden levert aftrekpost van € 9.403 op

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord