gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Ben jij al klaar voor de anderhalve meter maatschappij?

23 april 2020

Het leven als ondernemer vraagt om een pro-actieve houding. Zeker nu! Af en toe ben ik zelfs iets te pro-actief, want met 3-persoonsworkshops bereidde ik mij al voor op de anderhalve meter economie. Dat was iets te vroeg, zo bleek. Toch daag ik je uit om je nu alvast klaar te maken voor het moment dat er voor jou weer meer mogelijk is. In deze blog vertel ik je hoe je dat kunt doen.

Veel zzp'ers zijn als gevolg van de coronamaatregelen momenteel aan handen en voeten gebonden als het gaat om de uitoefening van hun werkzaamheden. Hoe eerder we weer aan de slag kunnen, hoe liever. Helaas zal dit voor velen van ons nog zeker een aantal weken duren. Voor dit moment is het zaak om een positieve mindset te behouden en je te concentreren op dingen waar je nog wel invloed hebt (Stephen Covey).

Ik volg hierbij de volgende drie stappen:

Stap 1 - Wat is de realiteit?

Daarmee bedoel ik: verdiep je in de nieuwe regels en richtlijnen die nu al bekend zijn en waar jij je aan moet houden en blijf je informeren. Als je bijvoorbeeld bent aangesloten bij een branche- of beroepsvereniging, dan kun je daar het protocol vinden wat specifiek is voor jouw branche.

Stap 2- Wat wil ik?

Je bent en blijft tenslotte ondernemer. Het is daarom belangrijk om vooruit te kijken. Wat wil je op het moment dat je weer open mag? Hoe ziet jouw dag er dan uit? Waar zit je dan? Met wie? Met hoeveel mensen? Visualiseer voor jezelf hoe je bedrijf er dan uit ziet.

Stap 3- Wat kan ik nu doen?

Je weet wat de richtlijnen zijn en hoe je je bedrijf voorstelt als je weer open mag. Wat kun je nu doen om straks -als het weer kan - direct open te gaan? In mijn geval heb ik alvast een exclusieve training voorbereid voor 2 personen. Hiervoor heb ik onderhandeld met een locatieverhuurder over een goed geventileerde, ruime vergaderkamer die normaal beschikbaar is voor 8 personen. Ook ben ik langs geweest bij iemand die AED trainingen geeft om flessen handgel te halen. Alles om straks gelijk vol gas te kunnen geven.

Ik hoop je hiermee een duwtje in de goede richting te geven zodat jij straks goed voorbereid kunt ondernemen in de anderhalvemeter maatschappij.

Zorg goed voor jezelf en je dierbaren en werk aan een positieve mindset om door te zetten in deze hectische tijden.

Wil jij weten op welke voorzieningen uit het Corona Noodfonds Steunpakket jij recht hebt? Start de ZZP Corona Scan.

Terug naar overzicht

Riëtte Bol

Mijn naam is Riëtte Bol van Tijdvooruwbedrijf.nl. Ik werk als zakelijke coach en help (bescheiden) professionals om makkelijker te ondernemen. Spreekt deze blog je aan? Meer blogs vind je op www.tijdvooruwbedrijf.nl

Meer blogs van Riëtte Bol

14 april 2020

Maak je dienst zichtbaar voor je klanten

10 maart 2020

Ontdek hoe je in 7 stappen effectiever gaat ondernemen


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord