gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Auto van de zaak en toch lage bijtelling?

13 oktober 2014

Als je overweegt in een auto van de zaak te rijden, dan kan het aantrekkelijk zijn om in een oudere auto te rijden. Dat heeft met de relatief lage privé bijtelling te maken. Als je meer dan 500 km aan privé km rijdt dan dien je rekening te houden met een bijtelling (correctie) wegens privé gebruik. Dit zorgt ervoor dat je in de meeste gevallen meer belasting dient af te dragen. Dan is het aantrekkelijk als die bijtelling zo laag mogelijk is. Zodat je niet onnodig te veel belasting af hoeft te dragen. Of juist bespaart! Geïnteresseerd geraakt in deze interessante regeling? Lees dan verder.

Lage bijtelling bij auto’s vanaf 15 jaar oud

Voor auto’s op de zaak vanaf 15 jaar (in de volksmond ook youngtimers genoemd) geldt een lagere privé bijtelling de bijtelling voor privé gebruik is slechts over 35% van de waarde in het economisch verkeer. Dat is vaak een stuk lager dan bij een nieuwe auto. En je kan de kosten zoals brandstof en onderhoud nog steeds als zakelijke kosten boeken. 

Voorbeeld

Stel je hebt een auto van 15 jaar oud voor € 4.000 gekocht. De jaarlijkse privé correctie (bijtelling) voor de inkomstenbelasting bedraagt 35% van € 4.000 = € 1.400. Stel dat je in het 42% belastingtarief valt, dan kost de bijtelling jou 1.400 x 42% = € 588 per jaar. Per maand is dit € 49. Dat is een stuk lager dan de meeste bijtellingen van nieuwe auto’s. Dus overweeg je een auto van de zaak aan te schaffen en wil je als starter niet te veel uitgeven... wellicht is deze regeling dan iets voor jou.

Heb je hulp nodig bij je belastingaangifte of bij het starten van je onderneming?

Met deze tips wil ik je helpen belasting te besparen of zelfs terug te krijgen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, de partners van ikwordzzper.nl staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inzicht geven in jouw fiscale planning om zo veel mogelijk belastingvoordelen te kunnen benutten. Kijk op www.zzpboekhoudkantoor.nl en zoek een boekhouder bij jou in de buurt.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?

Terug naar overzicht

Ronald Glasbergen

Ronald Glasbergen is partner van startersplatform ikwordzzper.nl en gecertificeerd zelfstandig belastingadviseur. Met zijn bedrijf Glasbergen Belastingadvies helpt hij (startende) zzp’ers de cijfers op orde te brengen en de vele belastingvoordelen die er voor zzp’ers zijn te benutten bij de belastingaangifte.

Bekijk hier zijn website of voeg hem toe via deze link.

 

Meer blogs van Ronald Glasbergen

1 maart 2017

In 2017 betaal je geen belasting tot een winst van € 26.832

8 juni 2015

In 5 stappen zelf je aangifte omzetbelasting indienen

27 maart 2015

5 tips om als zzp’er geld te besparen bij je belastingaangifte

23 februari 2015

Uren bijhouden levert aftrekpost van € 9.403 op

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord