gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

AOV: zo voorkom je teleurstellingen

22 september 2014

Er is veel onwetendheid als het gaat om een AOV. Toch is het niet zo ingewikkeld om de juiste te kiezen. De kunst is misverstanden voorkomen. Zelfs de politiek roept zomaar iets. Het blijft frustrerend wanneer zelfs een politicus, blijkbaar zonder enige kennis van zaken, beweert dat verzekeraars niet uitkeren ten tijde van een burn-out. Blijkbaar zijn er nog steeds veel misverstanden over arbeidsongeschiktheid.

Er is veel onwetendheid als het gaat om een AOV. Toch is het niet zo ingewikkeld om de juiste te kiezen. De kunst is misverstanden voorkomen.

Zelfs de politiek roept zomaar iets

Het blijft frustrerend wanneer zelfs een politicus, blijkbaar zonder enige kennis van zaken, beweert dat verzekeraars niet uitkeren ten tijde van een burn-out. Blijkbaar zijn er nog steeds veel misverstanden over arbeidsongeschiktheid.

Deze vooroordelen zien we ook vaak terugkomen als argument van ondernemers om géén AOV te sluiten. Dingen als ‘Ik heb ergens gelezen dat...’ of ‘Mijn buurman zei…’ wegen blijkbaar zwaar mee. Vooral de angst dat er niet uitgekeerd wordt is groot. Terwijl dat helemaal niet hoeft.

In welke gevallen keert je verzekeraar niet uit?

Stel dat je toch geen uitkering krijg van je verzekeraar. Dat kan twee dingen betekenen. Je bent niet arbeidsongeschikt (in het geval van bijvoorbeeld een hogere uitkeringsdrempel) of je hebt deze vorm van arbeidsongeschiktheid (al dan niet bewust) niet meeverzekerd. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij de al eerder genoemde burn-out.

Controleer of psychische klachten zijn meeverzekerd

Er bestaan nog altijd AOV’s waarbij psychische klachten niet zijn meeverzekerd. Een snel marktonderzoek leert dat op één van de grotere vergelijkingssites de ‘beste optie’ een AOV zonder dekking bij psychische klachten is. Dit terwijl circa 40% - 50% van alle uitkeringen gebaseerd is op psychische klachten.

En dan krijg je de schrijnende verhalen waarbij ondernemers gelokt werden met een aantrekkelijke premie en in geval van arbeidsongeschiktheid in het hemd staan. Dit kun je voorkomen door vooraf goed te weten waartegen je jezelf verzekert. Maar ook in welke situaties je juist niet verzekerd bent.

Medisch objectieve stoornis

Bij elke AOV verzeker je jezelf tegen een medisch objectieve stoornis. Als je ondernemer in de bouw bent en je verliest een been, kun je niet meer werken. Hiervoor hoef je niet doorgeleerd te hebben. Maar hoe zit dat met psychische klachten?

Medisch specialisten hebben gelukkig wel doorgeleerd. Ze zijn prima in staat om ook psychische klachten vast te stellen. Een burn-out is net als een fysieke klacht, een klacht. Eén die is vast te stellen door iedere welopgeleide politic...euh, arts. En waar je jezelf dus tegen kunt verzekeren.

Weet waarvoor je tekent

Dekt de AOV die jij afsluit psychische klachten of niet? Zijn er andere valkuilen waar jij als ondernemer rekening mee moet houden? Een goed adviseur kent die valkuilen en benoemt ze. Wedden dat er meer valkuilen zijn dan jij denkt?

Als je arbeidsongeschikt wordt, wil je niet voor verrassingen komen te staan. Weet dus waarvoor je tekent. Dat scheelt ook weer onnozele Kamervragen...

Terug naar overzicht

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL:

Meer blogs van aovXL

7 november 2016

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nuttig?

18 oktober 2016

Misverstanden over de AOV

22 februari 2016

Die knie wil niet, maar de rest doet het nog

3 september 2015

AOV-markt in spagaat

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord