• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Als zzp'er snel de juiste domeinnaam aanvragen?

Als zzp’er is je website een van de belangrijkste onderdelen van je onderneming. Hier kunnen klanten informatie vinden en gebruik maken van je diensten en producten. Daarom is het belangrijk dat je een website hebt die goed aansluit op jouw bedrijf en de branding van jouw onderneming. Cruciale onderdelen hiervan zijn de bereikbaarheid van jouw website, hoe de pagina’s eruit zien, maar ook de domeinnaam van jouw website. Omdat het soms moeilijk is door alle online bomen het bos te zien zetten wij op een rijtje waar je rekening mee moet houden bij het maken van jouw website, en het aanvragen van een domeinnaam.

Vraag een passende domeinnaam aan

De eerste stap van het maken van een website is het uitkiezen van een domeinnaam. Een domeinnaam is de naam die jouw website heeft. In veel gevallen is dit gewoon de bedrijfsnaam, maar hier kun je ook nog in variëren. Soms is de domeinnaam namelijk al in gebruik: elke domeinnaam kan maar aan één website verbonden zijn. Als jouw gewenste domeinnaam al bezet is kun je een variatie maken door een andere spelling, of door op een handige plaats een streepje toe te voegen. Zie je hier geen mogelijkheden toe en ziet de website met jouw gewenste domeinnaam er niet actief uit? Dan kun je altijd een poging wagen contact te leggen met de eigenaar van de website om de domeinnaam over te kopen.

Je kunt eenvoudig het uiterlijk van je website bepalen door thema’s te kiezen en maakt enorm snel nieuwe pagina’s aan.

Bouw je website via een CMS

Vroeger werden alle websites hard coded gemaakt. Dan wordt alle HTML, CSS en Javascript door een webdesigner getypt om de website vorm te geven. Omdat dit enorm tijdrovend is bestaan er tegenwoordig veel tooltjes om websites vlug in elkaar te zetten, deze tooltjes noemt men Content Management Systemen (CMS). Één van de bekendste hiervan is het Wordpress. Je kunt eenvoudig het uiterlijk van je website bepalen door thema’s te kiezen en maakt enorm snel nieuwe pagina’s aan. Ideaal als je na het aanvragen van een domeinnaam snel een website in elkaar wilt zetten dus.

Zoek goede hosting uit om je website live te zetten

Nu je een goede domeinnaam en een mooie website hebt wil je natuurlijk dat je website ook online te bezoeken is. Hiervoor heb je hosting nodig: deze servers zorgen dat jouw domein live komt te staan. Als je inderdaad via Wordpress een website hebt gebouwd is het verstandig om ook voor Wordpress hosting te kiezen. Deze hosting sluit precies aan op het CMS, waardoor jouw website zo vlug mogelijk te bezoeken is. Op deze manier kun je als zzp’er snel een website met een sterke domeinnaam online krijgen.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.