• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Als zelfstandige je vermogen laten toenemen

Wanneer je als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat, dan moet je al je zaken goed regelen. Zo ben je bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor je eigen pensioen. In dat opzicht is het dus ook wel heel belangrijk om daar goede ideeën op na te houden. Hoe kan je nu zorgen dat je vermogen alleen maar groter en groter wordt. Daarom is het ook belangrijk om dit artikel eens door te nemen. Zo leer je wat je kan doen om te zorgen dat je meer met je geld kan doen op de lange termijn. Daar gaat het om.

Zorgen dat je geld overhoudt

Het begint met zorgen dat je meer binnenhaalt dan je uitgeeft. Het is van belang om dus je huishoudboekje goed op orde te hebben aan de hand van de inkomsten die je als zelfstandige hebt. Je hebt namelijk dit basisvermogen nodig om er meer mee te doen. Kijk dus welke uitgaven je echt wilt en moet doen. Alles wat daar niet bij hoort, kan je dan beter achterwege laten. Op die manier bouw je een goed startkapitaal op. Dit kan je het best zo snel mogelijk gaan doen. Zodra je begint te verdienen zet je geld opzij.

Beginnen met investeren

Wanneer je eenmaal een klein vermogen hebt opgebouwd, is het zaak om op zoek te gaan naar het beste rendement. Dit rendement vind je niet op de spaarrekening. De rente is immers nagenoeg afwezig. Dat betekent dus ook dat je daar niet veel aan hebt. Met de inflatie erbij wordt jouw geld eerder alleen maar minder waard. Daarom zal je dus moeten gaan investeren. Dit kan je bijvoorbeeld doen in vastgoed, cryptomunten of gewoon in aandelen en andere financiële producten. Wanneer je dat doet, kan je zorgen dat je vermogen net wat sneller gaat groeien.

Een specialist erbij betrekken

Wanneer je wilt gaan investeren, dan kan je dat beter niet alleen doen. Het is slimmer om een specialist in vermogensbeheer erbij te betrekken. Dit is een professional die fulltime bezig is met het behalen van rendementen voor beleggers zoals jij. Dit is dus ook iemand die de kans op een goede groei van je vermogen net wat groter maakt. Je zal een doelstelling moeten formuleren en dan de specialist aan het werk zetten om deze doelen te behalen. Je zal merken dat je meer kans hebt op goede groei dan wanneer je zelf gaat inzetten.

 

Door naar de lange termijn te kijken, zijn de kleine beetjes van nu straks een behoorlijke berg aan geld dat je achter de hand hebt.

Vermogen uit inkomsten

Natuurlijk moet je zelf ondertussen niet stil zitten. Je kan namelijk als ondernemer gewoon verder gaan met het zelfstandig opbouwen van vermogen uit je verdiensten. Je bent aan het werk en haalt meer en meer klanten binnen. Die kan je goed gebruiken om te zorgen dat je ook geld kan blijven sparen. Door naar de lange termijn te kijken, zijn de kleine beetjes van nu straks een behoorlijke berg aan geld dat je achter de hand hebt. Zeker wanneer je dit optelt bij het rendement uit vermogensbeheer. Dat is wat je zoekt voor een goed pensioen straks.

Ook andere mogelijkheden verkennen

Het is slim om ook de andere opties open te houden. Daardoor kan je dus ook zeker zijn dat je er het nodige uit kan halen. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Maar zelfs met de wat kleinere bedragen is er dan ook nog het nodige uit te halen. Dat maakt het natuurlijk ook wel heel interessant om voor te gaan. Zo kan je je vermogen ook verder laten groeien. Daar gaat het je ook om.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken. 

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.