• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Alles wat je wilt weten over de factoringovereenkomst

Besluit je om gebruik te maken van factoring? Dan ga je op zoek naar de beste partij voor jouw bedrijf om een factoringovereenkomst mee af te sluiten. Deze keuze kan gebaseerd zijn op prijs, maar ook op de verschillende diensten die een factoringmaatschappij aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan de overname van het debiteurenbeheer of de verzekering van het faillissementsrisico. Nadat je de keuze hebt gemaakt ga je een overeenkomst aan, maar wat houdt een factoringovereenkomst eigenlijk in?

Wat is een factoringovereenkomst?

Een factoringovereenkomst is een officieel en juridisch document waarbij de gemaakte afspraken met het factoringbedrijf worden vastgelegd. Deze overeenkomst vormt de basis van de samenwerking en geeft duidelijkheid over de inhoud van de afgenomen dienst.

Wat staat er in een factoringovereenkomst?

Om te beginnen is de factoringovereenkomst dus een vastlegging van de zaken die jij afneemt bij een factoringorganisatie. Zo staat er in de overeenkomst van FreelanceFactoring bijvoorbeeld hoe je een factuur indient, de afgesproken kosten en de voorwaarden van de dienst.

FreelanceFactoring betaald jouw facturen binnen 24 uur uit.

Dominique van Maanen | FreelanceFactoring

Waar moet je opletten?

  • Juistheid van de overeenkomst

Controleer voordat je de overeenkomst tekent of alle gemaakte afspraken in de juiste vorm zijn vermeldt.

  • Begrijp alles wat in de overeenkomst staat

Een overeenkomst is een juridisch document. Helaas zitten hier ook vaak formele en officiële termen aan verbonden. Het is belangrijk om te weten wat je ondertekent. Begrijp je iets niet? Dan helpt je accountmanager je graag om dit uit te leggen.

Wanneer teken je een factoringovereenkomst?

Zodra je akkoord geeft op een offerte van een factoringorganisatie wordt er een factoringovereenkomst opgesteld. Dit is de laatste stap in het proces, voordat je facturen in kan dienen. Na de ondertekening van de overeenkomst ben je officieel klant en dat betekent dat je direct kan starten met het indienen van facturen.

FreelanceFactoring betaald jouw facturen binnen 24 uur uit. Daarnaast nemen wij het debiteurenbeheer over én verzekeren wij het faillissementsrisico. Wil je meer weten over? Stel jouw factoringvraag hier of vraag direct een factoring offerte aan.

Terug naar overzicht
Dominique van Maanen

Dominique van Maanen

Dominique van Maanen is werkzaam bij FreelanceFactoring als Marketing & communicatie adviseur. Ongeacht de betalingstermijn van jouw opdrachtgever betaalt FreelanceFactoring jouw factuur binnen 24 uur! Meer informatie vind je op www.freelancefactoring.nl.