• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

3 tips: Schrijf je blog in slechts 20 minuten

Het regelmatig schrijven en plaatsen van een blog op je website, zorgt voor meer bezoekers op je website, een hogere positie van je website in de zoekresultaten van Google en last but not least met een blog kun je vragen uit de doelgroep beantwoorden en daarmee zet je jezelf neer als een expert binnen jouw vakgebied.

Het regelmatig schrijven en plaatsen van een blog op je website, zorgt voor meer bezoekers op je website, een hogere positie van je website in de zoekresultaten van Google en last but not least met een blog kun je vragen uit de doelgroep beantwoorden en daarmee zet je jezelf neer als een expert binnen jouw vakgebied.
‘Bloggen kost me teveel tijd’, hoor ik veel ondernemers zeggen. Dat hoeft niet. Als je gebruik maakt van deze structuur, dan schrijf je in 20 minuten een aantrekkelijk blog.

Tip 1)
Schrijf de titel van je blog
Wil je dat je blog gelezen wordt? Zorg dan dat deze interessante informatie voor je doelgroep bevat. Bedenk welke vraag je regelmatig van klanten hoort.
Een voorbeeld voor een manicure: Hoe blijft mijn nagellak lang zitten?
De titel kan dan zijn: Met deze 3 tips blijft je nagellak wekenlang zitten.

Tip 2)
Schrijf een intro
In het intro beschrijf je in een paar regels de vraag/het probleem van de klant en geef je aan dat je in dit blog tips gaat geven om deze vraag/het probleem te beantwoorden.
Weer even terug naar de manicure: het intro zou kunnen zijn: Lak jij regelmatig je nagels? Het geeft je een verzorgde, feestelijke uitstraling. Natuurlijk wil je je gelakte nagels zo lang mogelijk mooi houden. Hoe je dat doet? Ik geef je 3 eenvoudige maar effectieve tips:

Tip 3)
Beschrijf de tips
Beschrijf de tips waarmee je doelgroep zelf zijn vraag/probleem kan beantwoorden/oplossen en geef een korte toelichting.
Bij de manicure: Hoe blijft mijn nagellak lang zitten?

Tip 1) Kies een langhoudende nagellak
Er zit nogal wat verschil tussen de ene en de andere nagellak. Kies voor een  speciale langhoudende nagellak van goede kwaliteit (bv Maybelline, …)

Tip 2) Lak je nagels 2 keer
Breng eerst een eerste laag nagellak aan op je nagel. Laat dit goed drogen. Daarna breng je voorzichtig een tweede laag nagellak aan. Ook deze laat je weer goed drogen.

Tip 3) Breng een speciale topcoat aan
Breng vervolgens een blanco ‘topcoat’ aan over de nagellak. Deze transparante glanzende lak beschermt de nagellak en versterkt deze. Hierdoor kan de nagellak tegen een stootje en beschadigt deze minder snel.

Tip 4)
Plaats onder je blog een algemene tekst
Plaats onder elk blog standaard een stukje tekst waarin je de lezer uitnodigt om vragen te stellen of te reageren en vertel er iets meer over je bedrijf en toon er je bedrijfsgegevens.  Deze tekst kun je in een Word document en hoef je bij ieder nieuw blog alleen maar te kopiëren en plakken. Dat scheelt je veel tijd.

Voor de manicure:
Reageer of stel je vraag
Vond je dit blog interessant? Of heb je een vraag? Laat het me weten onder het blog of ga naar www…..

Wil je meer tips voor verzorgde handen?
Schrijf je direct in voor mijn gratis nieuwsbrief met meer tips voor verzorgde handen en nagels: www……………………

Over ons:
Kort tekstje over wat jij met je bedrijf voor je doelgroep kunt betekenen en waarom je dat op een unieke andere onderscheidende manier doet.
Logo
Bedrijfsnaam
www……
e-mailadres
adresgegevens
Facebook link
Twitter link

Wil je reageren of heb je een vraag?
Vond je dit artikel interessant? Wil je me er nog iets over vragen? Wil je vertellen hoe jij het aanpakt? Reageer hieronder, e-mail naar studiomooon@live.nl of ga naar www.studiomooon.nl. Ik hoor graag van je!

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
Manuella Slof

Manuella Slof

Manuella Slof is communicatiecoach voor zzp’ers. Ze leert hen helder te communiceren met hun doelgroep, waardoor ze geen klanten meer hoeven te missen. Schrijf je in voor haar gratis e-zine met tips voor meer klanten. Kijk op www.studiomooon.nl, volg op Twitter via @studiomooon of word fan van haar Facebook pagina.

StudioMOOON wordt aanbevolen door www.ikwordzzper.nl, dé site voor startende en groeiende zzp’ers in Nederland en België.