gasten online
Registreer en profiteer!
 

ZZP'ers domineren startersmarkt, 150.000 starters in 2013

7 januari 2014

Vorig jaar zijn in Nederland ruim 150.000 personen een onderneming gestart. Dit is een toename van 13 procent ten opzichte van 2012. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van de Kamer van Koophandel.

Vorig jaar zijn in Nederland ruim 150.000 personen gestart met een onderneming. Dit is een toename van 13 procent ten opzichte van het jaar 2012. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van de Kamer van Koophandel.

Het aantal starters binnen de dienstensector blijft onverminderd hoog met 63 procent. De bouwsector is goed voor 9 procent van de starters. Vijf jaar geleden lag het aandeel in deze sector nog op 20 procent.
Starters: minder vrouwen, zzp’ers domineren

Minder vrouwen
Het aandeel vrouwen onder starters is iets afgenomen, terwijl dit een aantal jaren stabiel was. Inmiddels is een derde van de startende ondernemers vrouw. De gemiddelde leeftijd van mensen die een bedrijfje beginnen is 38 jaar.

zzp'ers domineren
De meeste starters (94 procent) zijn zelfstandigen zonder personeel (zzp’er). Door de economische crisis zijn meer mensen een eigen bedrijf begonnen. Bouwvakkers gaan bijvoorbeeld massaal als zzp’er aan de slag na een faillissement van grote bouwbedrijven.

Onder de buitenlandse starters is het aantal van oorsprong Turkse en Marokkaanse starters het opvallendst. Spectaculair is de grote procentuele stijging (74 procent) van Chinezen.

Lees hier de CBS kengetallen over 2013.

 

 

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord