gasten online
Registreer en profiteer!
 

zzp'ers die samenwerken vanuit een flexplek realiseren hogere omzet

26 november 2013

ZZP’ers die een externe werklocatie delen met anderen, een zogenoemde coworking space of flexwerkplek, realiseren een hogere omzet.

ZZP’ers die een externe werklocatie delen met anderen, een zogenoemde coworking space of flexwerkplek, realiseren een hogere omzet.

Dat blijkt uit onderzoek van Panteia/EIM. Zelfstandigen profiteren op een coworking space van een stijging van de productiviteit, het uitwisselen van kennis, meer innovatie en een groter netwerk. Als gevolg hiervan stijgt hun inkomen.
Een gedeelde werkplek kan daarnaast zorgen voor een beter evenwicht tussen werk en privé of een oplossing bieden voor mobiliteitsproblemen.

Een coworking space is een nieuw type externe werklocatie, overgewaaid uit de Verenigde Staten. Hier wordt een grote mate van flexibiliteit gekoppeld aan een grote mate van interactie tussen de gebruikers.

Laptop aan tafel.
Nederland telde in 2011 31 coworking spaces, verdeeld over het hele land. Voorbeelden zijn Spaces en Seats2Meet. Ze onderscheiden zich van bedrijfsverzamelgebouwen doordat zzp’ers alleen een flexibele werklocatie in een open ruimte huren, waar ze met hun laptop aan tafels kunnen werken.

Niet alleen zzp’ers maken gebruik van deze ruimtes, ook flexwerkers en studenten weten de coworking spaces te vinden. Uitgangspunt is dat iedereen zich openstelt voor contact met de medegebruikers.

De meeste coworkers zijn jong, hoog opgeleid en actief als bijvoorbeeld consultant of coach. Gemiddeld bevinden ze zich 19 uur per week in de coworking space, de overige tijd werken ze thuis, onderweg of op locatie van de klant.
Vorige week bleek uit onderzoek van dezelfde organisatie dat kantoorruimtes nog niet voldoende aansluiten op de wensen van zzp’ers.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord