gasten online
Registreer en profiteer!
 

zzp'er wint het van de uitzendkracht

13 mei 2014

Bedrijven die tijdelijk personeel nodig hebben, kiezen steeds vaker voor zelfstandige ondernemers. Vorig jaar huurde ruim dertig procent van de werkgevers een zzp'er in.

Bedrijven die tijdelijk personeel nodig hebben, kiezen steeds vaker voor zelfstandige ondernemers. Vorig jaar huurde ruim dertig procent van de werkgevers een zzp'er in.

Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Zzp'ers zijn daarmee voor het eerst gewilder dan uitzendkrachten.

Het aantal bedrijven dat met uitzendkrachten werkt, schommelt rond de twintig procent. De inzet van zzp'ers is daarentegen in twee jaar tijd bijna verdubbeld. In 2011 werkten nog slechts zestien procent van de bedrijven met zelfstandigen.

Vooral grote werkgevers doen een beroep op zelfstandigen.
De meeste bedrijven geven aan zzp'ers in te huren vanwege de flexibele personeelsvoorziening. Alleen in de agrarische sector, de overheid en het openbaar bestuur ligt dat anders; in het agrarisch bedrijf worden zzp'ers vooral ingezet om pieken in het productieproces op te vangen. De overheid huurt zelfstandigen vooral in vanwege hun kennis en ervaring.

Lees meer op Nuzakelijk.nl

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord