gasten online
Registreer en profiteer!
 

Zzp’er moet tijdens vakantie bereikbaar zijn voor opdrachtgever

29 juli 2013

De meerderheid van de zzp’ers (62,0%) gaat in de zomer op vakantie. 81,1% van de zzp’ers blijft echter bereikbaar tijdens vakantie; 65,1% wordt hiertoe zelfs verplicht door zijn klant of opdrachtgever. Dit blijkt uit het themarapport “Vakantie & vrije tijd” van structurele onderzoeksmonitor ZZP Barometer, afgenomen onder 1.732 freelancers en zzp’ers in Nederland.

81,1% van de zzp’ers blijft bereikbaar tijdens vakantie, 65,1% is hiertoe zelfs verplicht

De meerderheid van de zzp’ers (62,0%) gaat in de zomer op vakantie. 81,1% van de zzp’ers blijft echter bereikbaar tijdens vakantie; 65,1% wordt hiertoe zelfs verplicht door zijn klant of opdrachtgever. Dit blijkt uit het themarapport “Vakantie & vrije tijd” van structurele onderzoeksmonitor ZZP Barometer, afgenomen onder 1.732 freelancers en zzp’ers in Nederland. Sander van Veen, marketingmanager van Vliegtickets.nl: “Hieruit blijkt de onmisbaarheid van zzp’ers bij hun opdrachtgevers en klanten, ook tijdens de vakantieperiode. Vakantiebestemmingen zullen hier meer op in moeten spelen.” Vliegtickets.nl is een van de grootste spelers in Nederland met €103 miljoen omzet in 2012.

Minder last van crisis dan gemiddelde Nederlander
90,6% van de zzp’ers gaat dit jaar een of meerdere malen op vakantie: gemiddeld 2,72 keer en in totaal gemiddeld 20,2 dagen per jaar. 9,4% gaat helemaal niet op vakantie. Vergeleken met de gemiddelde Nederlander is dat fors minder: recent onderzoek wees uit dat een derde van de Nederlanders niet op vakantie gaat. De effecten van de crisis lijken hierdoor vergeleken met de gemiddelde Nederlander veel minder impact te hebben op het opnemen van een vakantie. Van de zzp’ers die op vakantie gaan, gaat de helft (49,5%) tijdens een opdracht op vakantie. Een gedeelte van de zzp’ers (31,0% speelt opdrachten door aan collega-ondernemers, als ze deze door een geplande vakantie niet kunnen doen. 59,0% vindt bereikbaarheid – onder andere via een goede WiFi-verbinding – essentieel bij de keuze van de vakantiebestemming.

Zzp’er is creatief met vakantie-uitgaven
25,7% van de zzp’ers besteedt €1.000 tot €2.500, 32,7% besteedt €2.500 tot €5.000 en 15,2% besteedt €5.000 tot €10.000 per jaar aan vakantie. Bij 41,1% van de zzp’ers staan de vakantie-uitgaven als gevolg van de economische malaise onder druk. Onderdelen waarop de zzp’er bezuinigt zijn: bestemming van de vakantie (54,0%), duur van de vakantie (51,2%), accommodatie (38,4%), activiteiten tijdens de vakantie (37,0%), eten en drinken (30,3%), transport naar de bestemming (20,9%) en overige onderdelen (10,4%). 25,8% van de zzp’ers gaat slim om met vakantie-uitgaven door gebruik te maken van kortingssites zoals VakantieVeilingen.nl.

Actieve zomervakantie populair
Zzp’ers die in de zomer van 2013 op vakantie gaan, geven gemiddeld €2.984,03 uit aan henzelf plus 2,8 reisgenoten (3,8 reizigers in totaal). Vrijwel alle zzp’ers gaan met hun gezin (85,5%) op vakantie – een klein gedeelte met hun gehele familie (6,0%) of met vrienden/kennissen (5.7%). Slechts 13,2% heeft een strandvakantie geboekt, 36,5% heeft een actieve vakantie in de planning staan en 50,3% een combinatie van beide.

zzperbereikbaartijdensvakantie

 

opdrachtennaarcollegaondernemersvanwegevakantie

Het volledige rapport “Vakantie en vrije tijd” vindt u op de website van ZZP Barometer: www.zzpbarometer.nl.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord