gasten online
Registreer en profiteer!
 

zzp'er investeert meer in kennis dan ondernemer met personeel

17 april 2013

Zzp’ers investeren vaker in eigen opleiding en ontwikkeling dan ondernemers met personeel. Naarmate het aantal werknemers in een bedrijf toeneemt, neemt de drang van ondernemers om in zichzelf te investeren af.

Zzp’ers investeren vaker in eigen opleiding en ontwikkeling dan ondernemers met personeel. Naarmate het aantal werknemers in een bedrijf toeneemt, neemt de drang van ondernemers om in zichzelf te investeren af. Driekwart van de ondernemers investeert op jaarbasis tot 1500 euro in zichzelf. Een vergelijkbaar bedrag wordt jaarlijks eveneens per werknemer in kennis en ontwikkeling geïnvesteerd. Zo blijkt uit een enquête van ING Economisch Bureau in samenwerking met De Zaak onder 550 MKB-ondernemers.

Opleiding en ontwikkeling van ondernemers
Op de vraag ‘Investeert u in uw eigen opleiding en ontwikkeling’ antwoordt 87% van de ondernemers positief. Ruim een derde van alle ondernemers investeert niet in zichzelf omdat ze van mening zijn dat dit geen toegevoegde waarde biedt. De belangrijkste reden voor ondernemers met personeel om niet in zichzelf te investeren is geen tijd (49%), terwijl zzp’ers geen geld (38%) als belangrijkste reden opgeven.

Als ondernemers in hun eigen opleiding en ontwikkeling investeren is dit met name om vakkennis te verbeteren (40%), gevolgd door ‘om mijzelf aantrekkelijker te maken voor klanten en opdrachtgevers’ (29%). Dit laatste geldt met name voor zzp’ers.

De meeste ondernemers die wel investeren in eigen opleiding en ontwikkeling, houden hun kennis op peil met behulp van vakliteratuur (72%) en cursussen en/of trainingen (64%,figuur 2). Hierin zit geen verschil tussen ondernemers met personeel en zzp’ers.

Twee derde van de ondernemers noemt het verbeteren van vakkennis als belangrijkste reden om in kennis en ontwikkeling van personeel te investeren, gevolgd door het updaten van specifieke kennis. Andere redenen die worden genoemd zijn algemene ontwikkeling, persoonlijke groei en kwaliteitswaarborg.

Lees hier het hele rapport

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord