gasten online
Registreer en profiteer!
 

20 december: zzp-er ervaart goede balans zakelijk/prive

26 maart 2013

Ruim de helft van de zzp’ers ervaart een prettige balans tussen werk en privé, ondanks het feit dat zij vaak meer uren maken dan werknemers. Dit blijkt uit het vierde kwartaalonderzoek van de ZZP Barometer, gehouden onder 1315 zzp’ers.

Ruim de helft van de zzp’ers ervaart een prettige balans tussen werk en privé, ondanks het feit dat zij vaak meer uren maken dan werknemers. Dit blijkt uit het vierde kwartaalonderzoek van de ZZP Barometer, gehouden onder 1315 zzp’ers.
 
Ondanks het feit dat bijna 60 procent aan heeft gegeven meer dan 40 uur per week te werken, geeft meer dan 53 procent van de zzp’ers aan tevreden te zijn over de balans tussen werk en privé. Doordat de zzp’er werktijden flexibel indeelt, wordt een juiste balans bereikt.

Toch geeft 19 procent aan dat er geen balans is, omdat werk en privé in elkaar overloopt. Meer dan 3 procent geeft aan zelfs altijd aan het werk te zijn.
 
Social media
“Dankzij social media en internet kunnen zzp’ers overal over het online kantoor met hun agenda en klant- en projectgegevens beschikken, waardoor ondernemen een stuk makkelijker wordt”, zegt Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer.

Tariefontwikkeling
Wat betreft de tariefontwikkeling zijn zzp’ers minder positief: 40 procent denkt dat deze negatief zal zijn, en maar liefst 47 procent houdt zich op de vlakte. De zzp’er binnen de ICT-branche was het meest positief (25,7 procent positief gestemd).

De kunst- en cultuursector was het meest negatief (55,5 procent negatief gestemd), wat waarschijnlijk voortkomt uit de door de Tweede Kamer voorgenomen wet- en regelgeving omtrent verhoogde btw-tarieven voor deze sector.

Omzetstijging
Bijna 4 op de 10 ondervraagde zzp'ers procent verwacht een omzetstijging te realiseren in het laatste kwartaal van dit jaar.
 
bron: nu.nl

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord