gasten online
Registreer en profiteer!
 

Zzp’er bespaart steeds meer op arbeidsongeschiktheid

21 februari 2014

Steeds meer zzp’ers besparen op hun arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Eind 2012 beschikte 50,8% over een AOV. Eind 2013 was dat aantal met 9,1% gedaald  tot 46,2% en nu beschikt nog maar 39,4% een verzekering voor arbeidsongeschiktheid.

Steeds meer zzp’ers besparen op hun arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Eind 2012 beschikte 50,8% over een AOV. Eind 2013 was dat aantal met 9,1% gedaald  tot 46,2% en nu beschikt nog maar 39,4% een verzekering voor arbeidsongeschiktheid.

Dat blijkt uit de ZZP Barometer, de onafhankelijke onderzoeksmonitor die deze maand is afgenomen onder 631 zzp’ers in Nederland. “Een zorgelijke ontwikkeling, want 17,3% heeft zijn AOV stopgezet in de afgelopen maanden,” aldus initiatiefnemer Jeroen Sakkers.

Naast AOV valt op dat de zzp’er jaarlijks achtereenvolgend het meest besteed aan hypotheek of huur (€8.659), pensioen (€4.711), kinderopvang (€4.367), vervoer en mobiliteit (€4.065), arbeidsongeschiktheid (€3.839) en vakantie (€3.446). De zzp’er besteedt jaarlijks het minst aan software (€1.141), juridische dienstverlening (€1.048), gezondheid (€926) en rechtsbijstand (€689).
 
Uit deze ontwikkeling blijkt dat er een rol voor verzekeraars is weggelegd om arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) betaalbaar(der) te maken. Zzp’ers haken nu af, omdat zij het afdekken van de risico’s van arbeidsongeschiktheid niet meer op vinden wegen tegen de kosten van deze verzekering. Deze ontwikkeling zorgt voor een latent risico voor de overheid, mochten deze zzp’ers uiteindelijk (onverzekerd)toch arbeidsongeschikt raken.

2014_jaarlijks_budget

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord