gasten online
Registreer en profiteer!
 

Zelfstandigen onterecht beschuldigd van uitkeringsfraude, FNV ZZP haalt 1,1 miljoen terug.

22 maart 2013

FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van ruim 15.000 zelfstandigen, heeft 1,1 miljoen Euro teruggehaald voor een grote groep leden die door het UWV werden beschuldigd van uitkeringsfraude.

FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van ruim 15.000 zelfstandigen, heeft 1,1 miljoen Euro teruggehaald voor een grote groep leden die door het UWV werden beschuldigd van uitkeringsfraude.
 
Volgens het UWV gaven 3.000 zelfstandig ondernemers hun indirecte uren, zoals reisuren, niet als gewerkte uren op terwijl ze wel zelfstandigenaftrek ontvingen. Na vele onderzoeken en rechtszaken bleek dat het UWV verkeerde voorlichting had gegeven.

Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen: “We zijn blij met de oprechte excuses van staatssecretaris Jetta Klijnsma aan de zelfstandigen die gedupeerd zijn door het UWV. Na bezwaar, beroep, hoger beroep en een procedure heeft de juridische afdeling van FNV Zelfstandigen 1,1 miljoen Euro teruggehaald voor onze leden wegens onterechte terugvorderingen en boetes. Bovendien is door onze tussenkomst een politieke discussie over deze zaak op gang gekomen en is de zaak opgelost.”

Het gaat om een groep van ongeveer 3.000 mensen die voor juli 2006 vanuit de WW zijn begonnen als zelfstandig ondernemer. Ongeveer de helft van deze groep werd onterecht beschuldigd van fraude. Naast boetes en terugvorderingen kregen ze bovendien een strafblad. Het UWV moet nu van staatssecretaris Jetta Klijnsma de gedupeerden actief benaderen om het strafblad ongedaan te maken.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord