gasten online
Registreer en profiteer!
 

Webmodule geeft duidelijkheid gevolgen Rutte II voor zzp'ers

21 maart 2013

Zzp'ers blijven niet langer buiten schot in de doorberekeningen van de effecten van de aangekondigde bezuinigingen op hun koopkracht. De 760.000 zzp'ers in Nederland krijgen duidelijkheid over de gevolgen van het voorlopige regeerakkoord.

Zzp'ers blijven niet langer buiten schot in de doorberekeningen van de effecten van de aangekondigde bezuinigingen op hun koopkracht. De 760.000 zzp'ers in Nederland krijgen duidelijkheid over de gevolgen van het voorlopige regeerakkoord.

Martijn Pennekamp, zzp-specialist en oprichter van startersplatform www.ikwordzzper.nl, heeft de precieze gevolgen onderzocht en een module ontwikkeld waarmee zzp'ers de gevolgen voor hun persoonlijke situatie kunnen berekenen.

Ondernemersfaciliteiten op losse schroeven
In het voorlopige regeerakkoord kondigt het kabinet aan de ondernemingsfaciliteiten per 2015 met 500 miljoen euro te versoberen en/ of af te schaffen. De zelfstandigenaftrek (€ 7280,- van de winst), de fiscale oudedagsreserve, de meewerkaftrek, de startersaftrek (€ 2123,-) en de S&O-aftrek komen hiermee op losse schroeven te staan. Tegelijkertijd wordt in 2015 een winstbox ingevoerd, waarmee er een vast belastingtarief voor zzp'ers gaat gelden en het urencriterium van 1225 uur komt te vervallen.

Winstbox: gevolgen afhankelijk van inkomen
Met de invoering van de winstbox betalen zelfstandigen voortaan een vast belastingtarief van 28 procent over hun belastbaar inkomen. Dit is goed nieuws voor de ondernemer met een belastbare winst van ongeveer € 35.000,-: hij gaat erop vooruit. De ondernemer die onder dit bedrag blijft en aan het nu nog geldende urencriterium voldoet, moet zoals het er nu naar uitziet gaan inleveren.

Voordeel voor hybride ondernemer
Ondernemers die niet aan het nog geldende urencriterium voldoen, kunnen nu geen gebruikmaken van fiscale voordelen zoals de zelfstandigenaftrek. Na invoering van de winstbox in 2015, en dus na de afschaffing van het urencriterium, gaan zij er flink op vooruit door het lagere belastingtarief van 28 procent.

Winstbox-module: gevolgen Rutte II berekenen
Pennekamp heeft de Winstbox-module ontwikkeld waarmee zzp'ers hun huidige situatie met hun toekomstige situatie in de winstbox kunnen vergelijken. De module rekent het inkomen door tot aan het besteedbaar inkomen. Hiermee krijgt deze groep ondernemers duidelijkheid in de gevolgen van de bezuinigingen van Rutte II.

Klik hier om naar de Winstbox-module te gaan.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord