gasten online
Registreer en profiteer!
 

Vrouwelijke zzp'ers kunnen het verschil maken!

26 maart 2013

Vrouwelijke ondernemers zitten vol vernieuwende ideeën en creativiteit. Hun zakelijke groeiambities kan de Nederlandse economie juist nu hard gebruiken. Dat zei minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) dinsdag 30 januari 2011 bij de aftrap van het ‘WE keep on growing’-programma.

Vrouwelijke ondernemers zitten vol vernieuwende ideeën en creativiteit. Hun zakelijke groeiambities kan de Nederlandse economie juist nu hard gebruiken. Dat zei minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) dinsdag 30 januari 2011 bij de aftrap van het ‘WE keep on growing’-programma.
 
Economische groei
'Ondernemerschap levert banen en inkomsten op voor Nederland, de groeiambities van ondernemers vormen de basis van de economische groei,' aldus minister Verhagen. 'Vrouwelijke ondernemers zijn ambitieus, maar minder winstgevend dan hun mannelijke collega’s. Dat kan beter, vrouwelijke ondernemers hebben alles in huis om het verschil te maken.'

Verwezenlijken groeiambities
Er zijn in Nederland bijna 350.000 vrouwelijke ondernemers. Ruim de helft van hen heeft ambities om te groeien. Tegelijkertijd hebben vrouwelijke ondernemers relatief weinig mensen in dienst en maken ze weinig winst. Dit blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau EIM, op basis van CBS-gegevens en uitkomsten van een enquête onder bijna 700 vrouwelijke ondernemers. WE staat voor Woman Entrepreneurship. Ervaren vrouwelijke ondernemers zetten zich twee jaar lang op vrijwillige basis in voor startende collega's. Door middel van mentoring worden ambitieuze vrouwelijke starters gestimuleerd hun zakelijke groeiambities te verwezenlijken.

Netwerken
Uit onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat vrouwelijke ondernemers relatief beperkte toegang hebben tot professionele netwerken en dat mentoring een effectieve manier is om dat op te lossen. WE keep on growing is de Nederlandse invulling van een initiatief van de Europese Unie om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren. Eigenbaas.nl en Syntens voeren het programma uit. Beide organisaties worden gefinancierd door EL&I. Daarnaast stelt het ministerie 50.000 euro ter beschikking voor WE keep on growing.

Lees hier de toespraak door minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, tijdens de kick-off van We Keep On Growing, het mentorprogramma voor vrouwelijke ondernemers.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord