gasten online
Registreer en profiteer!
 

Vanaf 2013 regeling Vitaliteitssparen voor zzp'ers

26 maart 2013

Met ingang van 2013 kunnen alle zzp'ers gebruik maken van een regeling voor vitaliteitssparen. (flexsparen).

Met ingang van 2013 kunnen alle zzp'ers gebruik maken van een regeling voor vitaliteitssparen. (flexsparen).

De stortingen zijn fiscaal aftrekbaar in box 1 en belasting betalen wordt uitgesteld tot het moment dat het tegoed wordt opgenomen. Maximaal fiscaal gefaciliteerd sparen kan tot € 20.000 (bruto). De jaarlijkse inleg is maximaal € 5.000.

Flexibel
Mensen kunnen zelf bepalen waaraan het tegoed wordt besteed. De opbrengst is het grootst in situaties waarin het inkomen daalt, zoals bij zorg, studie of minder omzet door minder te kunnen of willen werken.

Goed begin
Dit is precies het instrument dat veel zelfstandigen zoeken. De inkomensrisico's van zzp'ers zijn wel wat groter dan de regeling toelaat. Dus voor zelfstandig ondernemers zouden hogere bedragen een goede volgende stap zijn.

Overstap van baan naar ondernemerschap
Goed nieuws is ook dat het instrument wordt gekoppeld aan het individu en niet langer aan een baan. Zo kunnen mensen die overstappen van een baan naar het zzpschap hun opgebouwde levenslooptegoed behouden.
Het verlengen van de termijn naar tien jaar voor het deelnemen aan een pensioenfonds voor ondernemers na hun overstap is eveneens goed nieuws, maar vooral voor oudere starters.

Bron: FNVZZP

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord