gasten online
Registreer en profiteer!
 

Uurtarief van zzp'er en freelancers wederom omhoog

7 oktober 2013

De markt voor freelancers en flexwerkers trekt aan. Payrollbedrijf Tentoo ziet dat zij in het derde kwartaal van 2013 gemiddeld een hogere uur- en dagvergoeding ontvingen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien werden er meer uren gedraaid.

De markt voor freelancers en flexwerkers trekt aan. Payrollbedrijf Tentoo ziet dat zij in het derde kwartaal van 2013 gemiddeld een hogere uur- en dagvergoeding ontvingen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien werden er meer uren gedraaid.

De omzet van freelancers en flexwerkers in de Randstad steeg gemiddeld met 8,5%. Het onderzoek richt zich op freelancers en flexwerkers in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Rotterdam en Utrecht, die bij Tentoo zijn aangesloten. De positieve trend van het vorige kwartaal zet zich daarmee door.

Compenseren kabinetsplannen
Toch maakt Paul den Ronden, financieel directeur van Tentoo, zich zorgen over de toekomst van de zzp'er. ‘Het kabinet heeft plannen om fiscale regelingen voor zzp'ers te versoberen. Indien die plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd, dan zullen de tarieven voor zzp'ers met tientallen procenten moeten stijgen om hen daarvoor te compenseren.’

Utrecht op hielen Amsterdam
Tentoo concludeert verder dat Utrecht Amsterdam nadrukkelijk op de hielen zit als meest lucratieve, grote stad voor freelancers en flexwerkers. In Utrecht zagen zij hun omzet in het derde kwartaal met gemiddeld 25% stijgen in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2012. In Amsterdam nam de omzet van freelancers en flexwerkers afgelopen kwartaal met 6% toe.

De stijging van de omzet bij Utrechtse freelancers en flexwerkers was vooral toe te schrijven aan de webdesigners, webdevelopers en verschillende audiovisuele functies. In het tweede kwartaal van 2013 zagen zzp'ers  in Utrecht hun omzet ook al aanzienlijk toenemen. Toen was er sprake van een stijging van 18% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012. In Amsterdam was er in het vorige kwartaal sprake van 5% stijging. Kijk voor de omzetstijging in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Rotterdam en Utrecht op www.tentoo.nl.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord