gasten online
Registreer en profiteer!
 

Slechte algemene voorwaarden kosten ondernemers 59 miljoen

25 maart 2013

Aan het eind van 2011 zullen Nederlandse ondernemers bij elkaar naar schatting 59 miljoen euro kwijt zijn aan kosten voor het oplossen van zakelijke geschillen door juristen en advocaten.

AMSTERDAM – Aan het eind van 2011 zullen Nederlandse ondernemers bij elkaar naar schatting 59 miljoen euro kwijt zijn aan kosten voor het oplossen van zakelijke geschillen door juristen en advocaten.

Dit blijkt uit onderzoek van juridisch bureau Avenir Advies onder enkele honderden ondernemers. De redenen voor deze hoge kosten zijn de claimcultuur; in tijden van recessie worden er meer zaken aanhangig gemaakt omdat het bedrijfsleven kritischer wordt.

Daarnaast blijkt dat een kwart van de zelfstandigen geen of slechte algemene voorwaarden hanteert, waardoor zij onnodig aansprakelijk zijn bij het ontstaan van een conflict. "Met name ZZP'ers en MKB'ers bezuinigen op juridisch advies alvorens zij hun onderneming starten of een overeenkomst aangaan”, aldus Mr. T. Rijnen, oprichter van Avenir Advies. "Het blijkt dat in bijna een derde van de gevallen waarbij een ondernemer zich verplicht voelt een jurist of een advocaat in te schakelen bij een geschil, dit eenvoudig voorkomen had kunnen worden met sluitende algemene- en leveringsvoorwaarden."

bron: Avenir Juristen

Naschrift redactie ikwordzzper: Op onze site meer info over het opstellen van voorwaarden, klik op deze link.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord