gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

SharePeople biedt helpende hand aan zzp’ers die vangnet zoeken voor arbeidsongeschiktheid

2 april 2020

SharePeople biedt zzp’ers die juist nú een vangnet voor arbeidsongeschiktheid willen, de mogelijkheid om tegen ultiem lage kosten in te stappen. Ook huidige deelnemers die het momenteel financieel zwaar hebben, steekt de crowdsurance organisatie de helpende hand toe.

Als gevolg van de coronacrisis zien veel zzp’ers hun inkomsten en financiële buffer verdampen. Dit maakt het voor hen extra lastig om voldoende inkomen te houden voor als zij langere tijd ziek worden. SharePeople wil zijn steentje bijdragen in deze situatie door zzp’ers in nood tegemoet te komen.

De crowdsurance organisatie neemt daarvoor de volgende maatregelen: 

Voor nieuwe deelnemers

  • Het eenmalige inschrijfgeld is tot 30 april slechts € 40 (i.p.v. € 185).
  • De maandelijkse bijdrage voor de eerste 3 maanden wordt direct opgeschort.

 Voor huidige deelnemers

  • Deelnemers die te maken hebben met minder inkomsten, kunnen het bij SharePoint gekozen inkomensniveau nu gratis naar beneden bijstellen en zo de maandelijkse deelnamekosten verlagen. 
  • Deelnemers kunnen hun deelnamekosten aan SharePeople (voorlopig) voor 3 maanden opschorten. Donaties (mits nodig) blijven wel doorlopen.

Sterk gevoel van solidariteit

Cosmas Blaauw, oprichter van SharePeople: 'Ondernemende zzp’ers die deelnemen aan SharePeople doen dat in de eerste plaats natuurlijk om te zorgen dat ze bij arbeidsongeschiktheid toch een inkomen hebben. Maar we krijgen ook terug dat onze deelnemers het heel fijn vinden om op deze manier zieke of arbeidsongeschikte collega zzp’ers te ondersteunen. Die solidariteit voelen ze heel sterk. Juist nu. Dat we deze maatregelen nu kunnen nemen is vanwege deze solidariteit, maar ook omdat we een gezonde organisatie zijn en onze systemen op orde hebben. Door onze fintech aanpak zijn we heel wendbaar en vooral schaalbaar. Alles kan bij ons online en vanuit huis.'

SharePeople versus traditionele AOV

80% van de ondernemers verzekert zich niet voor arbeidsongeschiktheid. Belangrijkste reden is de hoge premie voor zo’n verzekering. Waar een traditionele AOV gemiddeld enkele honderden euro’s per maand kost en schenkkringen gemiddeld € 100, zijn de deelnemers bij SharePeople gemiddeld € 30 kwijt. Bij SharePeople kiest een deelnemer uit de inkomensniveaus € 1.500, € 2.000 of € 3.000 per maand.

Meer weten over de mogelijkheden van SharePeople, wat het is en hoe het werkt? Hier lees je er alles over.

TIP: Wil jij weten op welke voorzieningen uit het Corona Noodfonds Steunpakket van de overheid jij recht hebt als zzp'er? Met de ZZP Corona Scan weet je binnen 5 minuten welke maatregelen voor jou van toepassing zijn. Start Start ZZP Corona Scan.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord