gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Ruim 16.000 zzp'ers met kind vragen compensatie zwangerschapsuitkering aan

16 oktober 2018

Vrouwelijke zzp'ers die tussen mei 2005 en juni 2008 ten onrechte geen zwangerschaps- en bevallingsuitkering kregen, hebben massaal een compensatie aangevraagd. Ruim 16.000 vrouwen willen gecompenseerd worden, meldt het UWV.

De zwangerschaps- en bevallingsuitkering werd tussen mei 2005 en juni 2008 niet uitgegeven. Een aantal zzp’ers stapte naar de rechter. Daardoor kunnen vrouwelijke zelfstandigen die tussen die periode zijn bevallen, nu alsnog een compensatieregeling treffen.

Meerdere kinderen

Het UWV meldt dat er 18.695 compensaties zijn aangevraagd door 16.394 vrouwen: deze hebben in het tijdsbestek meerdere kinderen gekregen en voor elke bevalling is er een compensatie. De compensatie kon tot 30 september 2018 worden aangevraagd. De compensatie wordt tussen 1 januari en april 2019 door het UWV uitbetaald na uitgezocht is wie er recht op hebben.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord