gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Record: meer dan 1 miljoen fulltime zzp'ers

5 april 2019

Er zijn officieel meer dan 1 miljoen fulltime zzp'ers. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Bedrijvendynamiek van de Kamer van Koophandel.

Op 1 april 2019 waren er 2% meer fulltime zzp'ers dan een jaar daarvoor. Het aantal parttime zzp'ers groeide ietsje harder (3%).

Sectoren en provincie

Met name in de sectoren Energie, Water en Milieu (+10%), Bouw en Logistiek (+8%) en Gezondheid (7%) nam het aantal ondernemingen toe. Als het gaat om provincies is de groei met name in Zuid-Holland, Flevoland en Noord-Holland te zien.

Minder stoppende ondernemers, minder faillissementen

Er stopten daarnaast in totaal 12% minder bedrijven in het eerste kwartaal van 2019 dan in het eerste kwartaal van 2018. Er werden ook minder bedrijven failliet verklaard in vergelijking met vorig jaar.

Lees hier het rapport.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord