gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Qredits verstrekt al meer dan 100 miljoen aan microkredieten

15 juni 2015

Qredits heeft vandaag € 100 miljoen aan Microkredieten in Nederland verstrekt. Sinds de start van Qredits in 2009 zijn meer dan 6.000 ondernemers in het MKB gefinancierd. 70% van de gefinancierde ondernemers betreft een startend bedrijf.

Qredits heeft vandaag € 100 miljoen aan Microkredieten in Nederland verstrekt. Sinds de start van Qredits in 2009 zijn meer dan 6.000 ondernemers in het MKB gefinancierd. 70% van de gefinancierde ondernemers betreft een startend bedrijf.

Qredits verstrekt Microkredieten tot € 50.000 en MKB-kredieten tot € 250.000 aan startende en bestaande ondernemingen in Nederland. Naast de € 100 miljoen aan microkredieten heeft Qredits ook € 20 miljoen verstrekt aan MKB-kredieten. Momenteel wordt maandelijks € 3,5 miljoen aan kredieten uitgeboekt aan gemiddeld 120 ondernemers. Hiermee is Qredits de grootste alternatieve kredietverstrekker voor het MKB.

Jaarlijkse monitoring
Qredits richt zich op ondernemers die willen starten of investeren in hun bedrijf. Uit de jaarlijkse monitoring blijkt dat van de 6.000 ondernemers die Qredits heeft gefinancierd, 86% na drie jaar nog steeds een actief bedrijf heeft en aantoonbaar werkgelegenheid creëert door het aannemen van personeel. Het default-/afboekingspercentage kredieten is slechts 5% van de kredietportefeuille, als gevolg van de strakke & persoonlijke begeleiding én coaching. De meeste klanten van Qredits maken de eerste jaren gebruik van een coachingsprogramma, gegeven door 600 vrijwillige coaches. Daarnaast heeft Qredits diverse e-learnings ontwikkeld om ondernemers te helpen bij de marketingactiviteiten en debiteurenbeheer.

De behoefte aan financiering binnen het Midden- en Kleinbedrijf is nog altijd groot. Qredits krijgt inmiddels tientallen aanvragen per dag, variërend van € 5.000 tot € 250.000. De ondernemer en het ondernemingsplan staan bij de persoonlijke screening centraal. De 20 bedrijfsadviseurs van Qredits bezoeken de meeste kredietaanvragers thuis of op de bedrijfslocatie. Daarnaast vindt na kredietverstrekking extra begeleiding plaats.

Toekomst
De verwachting is dat Qredits de komende jaren verder zal groeien in kredietvolume. Nog dit jaar zal Qredits een werkkapitaalproduct introduceren om ondernemers te faciliteren bij tijdelijke kredietbehoefte.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord