gasten online
Registreer en profiteer!
 

Premiekoopwoning moet terug volgens Zelfstandigen Bouw

17 mei 2013

Zelfstandigen Bouw vraagt minister van Wonen Stef Blok om herinvoering van de "premiekoopwoning". "Dat was jaren geleden een opstap voor mensen die voor het eerst een huis kochten. Naast blije bewoners gaf deze subsidie veel werk in de bouw", zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw. Verschil met toen is dat hij nu ook bestaande woningen onder de regeling wil brengen: "Dan haalt de minister de hele woningmarkt van het slot. Meer starters in een koopwoning betekent minder wachtlijsten voor een huurwoning. En ik ben ervan overtuigd dat de overheid de kosten tergverdient doordat er meer belasting binnenkomt en minder aan uitkeringen uitgegeven wordt".

Zelfstandigen Bouw stelt voor mensen met een inkomen tot modaal te subsidiëren bij hun eerste koophuis. De aanschafprijs daarvan moet dan niet hoger zijn dan de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie, nu 320.000 euro.

Doorstroming

"In een brief aan minister Blok hebben we de voordelen van de 'premiekoopwoning' op een rij gezet", aldus Verhoef. "Er is een groep mensen die graag wil kopen, maar voor wie nu een koophuis financieel net niet bereikbaar is. Zij lopen nu zelfs de kans als 'scheefwoner' te worden aangemerkt. Stromen zij door naar een betaalbare koopwoning, dan komen er ook weer sociale huurwoningen vrij voor wie daarop zit te wachten."

Klandizie voor zzp'ers

Niet alleen bewoners profiteren. Voor de bouw en aanverwante sectoren zoals woninginrichters komt er eindelijk weer de broodnodige klandizie. De 60.000 zelfstandigen in bouw, hout en techniek hebben daar dringend behoefte aan. Zij kregen de laatste jaren veel minder opdrachten, tegen lagere tarieven. Veel bouwbedrijven gingen failliet, met alle maatschappelijke kosten van dien. "En de minister heeft wel aandacht voor de bouw, maar de maatregelen die hij tot nu toe heeft getroffen, zijn niet effectief", vindt Charles Verhoef.

Meer inkomsten overheid

Verhoef is ervan overtuigd dat een nieuwe regeling voor de 'premiekoopwoning' de overheidsfinanciën verbetert. "De kosten van zo'n subsidie worden ruimschoots goedgemaakt doordat er meer vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en btw binnenkomt. Daarnaast hoeft de overheid minder WW en Bijstand uit te keren."
 
Lees hier de brief aan minister Blok (pagina 1 en pagina 2)

Bron: www.zelfstandigenbouw.nl

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord