gasten online
Registreer en profiteer!
 

Overlevingskansen onderneming neemt af, goede voorbereiding noodzakelijk!

21 maart 2013

De overlevingskans van ondernemingen neemt af. Vijf jaar na de start bestaat nog 54% van de ondernemingen, zo blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel.

De overlevingskans van ondernemingen neemt af. Vijf jaar na de start bestaat nog 54% van de ondernemingen, zo blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel.

Binnen de detailhandel staken ondernemers nog sneller hun activiteiten: na 5 jaar bestaat nog slechts 39%. In de horeca is dit 40%.
De hoogste overlevingskans geldt in de landbouw met 65% van de ondernemingen die na vijf jaar nog actief zijn.

Gelet op de zware tijden in de bouwsector is het opmerkelijk dat ondernemers op overlevingskansen gemiddeld scoren. De verwachting is dat het aantal afvallers volgend jaar zal toenemen en daarmee de overlevingskans na vijf jaar zal afnemen.

Eerder berichtte de Kamer van Koophandel al over een afname van bijna 4% t.o.v 2011 van het aantal starters in 2012. De horeca laat als enige branche een positieve ontwikkeling zien met 5,5% meer starters ten opzichte van 2011.

Restaurants/cafetaria's +3%
Cafe +2 %
Campings +12%
Hotels -12%

Betere voorbereiding is noodzakelijk
Uit onderzoek is verder gebleken dat de meeste stoppers zich niet goed hebben voorbereid. Zo heeft 70% van de gestopte ondernemingen geen ondernemingsplan geschreven voor de start. Ons advies is om altijd een ondernemingsplan te maken. Je leert hierdoor nog onderbouwder van start te gaan.

Veel ondernemers weten niet wat men netto mag uitgeven van de brutowinst waardoor de ontrekkingen vaak te hoog zijn. Wij hebben een handige calculator gemaakt. Met deze calculator kan je uitrekenen wat je netto besteedbaar inkomen zal worden als zzp'er.

Verder is het handig om jouw uurtarief eens door te rekenen, kom je wel uit met jouw uurtarief en welk uurtarief heb je nodig om hetzelfde inkomen als in loondienst te genereren? Bereken het met onze uurtarief calculator.

Succesvol ondernemen = goed voorbereiden.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord