gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Nieuwsoverzicht week 48: twee derde zzp'ers weet niet wat jaarruimte is

1 december 2017

Deze week hebben we weer veel nieuws omtrent zzp'ers voor je verzameld. Zo blijkt dat twee derde van de zzp'ers niet weet wat de fiscale jaarruimte is, maakte de overheid bekend dat het € 75 miljoen gaat vrijmaken voor startende agrariërs en meldt de Financiële Telegraaf dat zzp'ers nog tot 2020 kunnen wachten tot ze meer duidelijkheid krijgen. Dat en meer lees je in dit overzicht!

Twee derde van zzp'ers weet niet wat jaarruimte is

Ongeveer twee derde van de zzp’ers weet niet wat de fiscale jaarruimte is. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van BrightPensioen en Allianz. Onder zzp’ers tussen 25 en 35 jaar is dat percentage zelfs 77%.

Jaarruimte is het bedrag dat je mag reserveren om extra pensioen op te bouwen. Dit bedrag kun je tevens aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Als je minder pensioen opbouwt dan dat je mag, dan heb je een pensioentekort: dit tekort mag je opgeven bij je aangifte inkomstenbelasting zodat je minder belasting hoeft te betalen.

Zo’n 35% van de zzp’ers denkt dat de fiscale jaarruimte te maken heeft met zakelijk rijden of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Van de zzp’ers die wel weten wat het is, weet 61% niet hoe ze het moeten berekenen.

Lees hier meer.

Zelfstandige schilders naar rechter vanwege verplicht pensioen

De Volkskrant meldde deze week dat zzp schilders naar de rechter stappen omdat zij het verplichte pensioenfonds willen afschaffen. Zo’n 12.000 zelfstandige schilders zijn nu aangesloten bij het pensioenfonds BPF Schilders.

Zelfstandige schilders zijn verplicht lid en dragen dus gedwongen pensioenpremie af. Belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw stapt nu naar de rechter omdat het af wil van het verplichte pensioen. De discussie tussen Zelfstandigen Bouw en BPF Schilders is al lang gaande.

Lees hier meer.

‘Zzp'ers nog tot 2020 in onzekerheid’

De Financiële Telegraaf meldt dat ‘uit Haagse bronnen’ blijkt dat zzp’ers nog tot 2020 kunnen wachten tot zij meer zekerheid krijgen omtrent schijnzelfstandigheid. Het kabinet wil meer duidelijkheid creëren over wanneer iemand zzp’er is of in verkapt loondienstverband werkzaam is. Voor de groep die daar tussen valt is nog veel onduidelijk, meldt DFT. Ook meldt DFT dat minister Koolmees van Sociale Zaken en staatssecretaris Snel van Financiën snel met zzp-organisaties om tafel gaat om te bespreken hoe er meer zekerheid geboden kan worden.

Lees hier meer.

Omzet zakelijke dienstverleners stijgt

Het CBS meldt dat de omzet van zakelijke dienstverleners blijft groeien. In het derde kwartaal van 2017 steeg de omzet met 6,1% ten opzichte van het jaar ervoor. Dienstverleners in de IT boekten een groei van 6,3%.

De reclame- en marktonderzoeksbranche zag de kleinste omzetstijging: een stijging van 1,2% ten opzichte van 2016.

Lees hier meer.

Overheid stelt € 75 miljoen beschikbaar voor jonge boeren

De Rijksoverheid meldt dat beginnende jonge boeren via de overheid op een financieel steuntje in de rug kunnen rekenen. De overheid maakt zo’n 75 miljoen euro vrij om beginnende agrariërs te helpen bij de start van hun onderneming. Volgens minister Schouten (Landbouw) lopen veel startende boeren tegen de financiële lasten aan en is het voor hen lastig om financiering te krijgen voor de startfase. Op zaterdag 2 december gaat zij in gesprek met het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt.

Lees hier meer.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord