gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Nieuwsoverzicht week 23: arboarts voor zzp'ers en zzp'ers positiever over kleine banken

9 juni 2017

Deze week in het nieuws: kleinere banken krijgen gemiddeld een hoger cijfer van zzp'ers dan grootbanken. Daarnaast pleit KNMG voor een 'arbo-arts' voor zzp'ers, mantelzorgers en vrijwilligers. Ook stelt hoogleraar van de VU Henri de Groot in het Parool dat de lagere lonen van zzp'ers en flexwerkers de economische groei bedreigt. Lees snel meer in dit overzicht.

Kleine banken populairder bij zzp'ers?

Gisteren publiceerde Business Insider het artikel: 'Zzp'ers zijn razendsnel enthousiast over Knab en Bunq, maar is het een verstandige keuze?' Onlangs hield Business Insider een enquête onder 388 zzp'ers, waaruit blijkt dat kleinere banken zoals Knab en Bunq een beduidend hogere score krijgen dan ABN Amro, ING, Rabobank en SNS. Bunq krijgt een gemiddeld cijfer van een 8,8, gevolgd door Triodos met een 8,2 en Knab met een 8,2. De Rabobank krijgt een gemiddeld cijfer van een 5,6.

Lees hier het hele artikel.

Zzp'er kan ook na een jaar zelfstandigheid hypotheek aanvragen bij ABN Amro

Eind vorig jaar werd bekend dat zzp'ers al na één jaar zelfstandigheid een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie kunnen aanvragen. Nog niet alle hypotheekverstrekkers sloten zich aan bij het initiatief. ABN Amro maakte deze week bekend dat ook zij hypotheken verstrekken aan zzp'ers die één jaar zelfstandig zijn. Dat meldt de Telegraaf.

Voorheen moesten zzp'ers minimaal drie jaar actief zijn om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te kunnen aanvragen. Om het ook voor hen makkelijker te maken een huis te kopen, besloot de WEW (Waarborgfonds Eigen Woningen), die de NHG verstrekt, de regels te versoepelen.

Als je minstens twaalf jaar zelfstandig werkt als zzp'er kun je voor een hypotheek met NHG terecht bij: ABN Amro, Aegon, BLG Wonen, Delta Lloyd, Lloyds Bank, NIBC Direct, Rabobank, RegioBank, SNS, Triodos Bank en Woonfonds Achmea.

Bron

Nieuwe arbeidsarts voor zzp'ers

De KNMG, Koninklijke Nederlandsche Maatschapij tot bevordering der Geneeskunst, publiceerde gister een nieuw visiedocument. Daarin introduceert de KNMG een nieuwe arts, de arbeidsarts. Deze bedrijfsarts zou toegankelijk moeten zijn voor iedereen met gezondheidsklachten die gerelateerd zijn met zijn of haar werk. De arbeidsarts moet daarom ook beschikbaar zijn voor zzp'ers, mantelzorgers en vrijwilligers. Dat meldde Trouw gisteren.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Het Parool: ‘Druk op lonen zzp'ers is dreiging economische groei’

Het Parool publiceerde donderdag 7 juni het artikel ‘Druk op lonen door zzp'ers bedreigt economische groei’. Hierin stelt hoogleraar ‘regionaal economische dynamiek’ Henri de Groot van de Vrije Universiteit in Amsterdam dat flexibilisering van de arbeidsmarkt kan leiden tot minder loongroei. Dit zou vervolgens weer leiden tot minder economische vraag en dus minder groei.

Afgelopen dinsdag maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend dat jongeren in flexibele banen gemiddeld € 800 minder per jaar verdienen dan tien jaar geleden. Volgens de Groot zou deze inkomstenverlaging onder andere komen door de groei van het aantal zzp'ers, die ‘gedwongen worden tegen minder betaling te werken.’ Volgens de hoogleraar profiteren ze minder goed van groei en dreigen ze slechter betaald te worden.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord