gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Nieuwe verplichting voor zzp'ers die een nieuwe NHG willen afsluiten

26 juli 2019

Als zzp'er is het doorgaans een stuk lastiger om een hypotheek af te sluiten. Als zzp'er heb je namelijk minder vastigheid en kunnen je inkomens sterk wisselen. Er is een nieuwe verplichting die het makkelijker maakt om een hypotheek te krijgen.

Als zzp'er is het doorgaans een stuk lastiger om een hypotheek af te sluiten. De reden hiervoor is natuurlijk wel enigszins duidelijk. Als zzp'er heb je namelijk minder vastigheid en kunnen je inkomens sterk wisselen. Om die reden zullen banken enigszins terughoudend zijn om met zzp'ers in zee te gaan. Zeker als een zzp'er net aan het beginnen is. Dat resulteert er namelijk in dat er nog veel onzekerheid omtrent het inkomen is. Voor een hypotheekverstrekker is dit natuurlijk een groot risico. Want er bestaat een kans dat een zzp'er minder inkomen heeft en de hypotheek plots niet meer kan ophoesten. Voor zulke zaken is de Nationale Hypotheek Garantie in het leven geroepen. Op die manier kunnen zzp'ers, die net begonnen zijn, toch aan een hypotheek komen. Let wel op: hier zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden, en de eisen zijn sinds kort ook weer veranderd.

Het is namelijk van belang dat je je inkomen laat berekenen door een expert. Deze kan dan enigszins garant staan voor je inkomen en daarmee is het de bedoeling dat je een hypotheek kunt krijgen. Mocht je 1 jaar ondernemer zijn dan kun je je inkomsten laten berekenen. Ook bij de rentepercentages voor een hypotheek van NIBC Direct kan dit. Hiervoor is het niet altijd mogelijk om zelf een expert te kiezen, de NHG heeft hiervoor aangewezen plekken waar je je inkomsten kunt laten berekenen.Uiteindelijk zal je dan een inkomensverklaring krijgen en daarmee kun je dan een hypotheek krijgen.

Het klinkt misschien als een nadeel, maar het is ook enigszins een voordeel te noemen. Wanneer je een NHG hebt, loop je als zzp'er namelijk een stuk minder risico omtrent de restschuld. Dit is zeker van belang als je inkomsten per jaar zeer kunnen veranderen. Vroeger was het zo dat je in ieder geval 3 jaar ondernemer moest zijn, wou je überhaupt in aanmerking komen voor een hypotheek. Maar omdat dit een zware eis is, is dit enigszins versoepeld. Een ander voordeel is dat banken tegenwoordig ook soepeler zijn met het verstrekken van hypotheken. Ook dat is natuurlijk wel logisch, want er komen steeds meer zzp'ers in Nederland. Deze moeten uiteindelijk toch een huis krijgen. Wat ons in de toekomst staat te wachten is nog niet duidelijk, maar er zal zeker nog veel gaan veranderen.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord