gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Nibud wil verplicht pensioen voor zzp'ers

8 oktober 2018

Het Nibud, Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, pleit voor een automatische pensioenopbouw voor zzp'ers. Dit zou moeten voorkomen dat een grote groep gepensioneerden met geldproblemen zit volgens het instituut.

Dat blijkt uit het rapport ‘Rondkomen na pensionering, nu en in de toekomst’. Het Nibud denkt dat in de toekomst steeds meer gepensioneerden moeilijk rond kunnen komen.

Opbouwpercentage

Een verplichte pensioenopbouw zou dit moeten voorkomen, aldus het instituut. Volgens het systeem zouden alle werkenden op basis van bijvoorbeeld een opbouwpercentage een pensioen opbouwen. Volgens de organisatie komt 44% van de gepensioneerde zzp'ers moeilijk rond.

Een verplichte pensioenopbouw is geen populair standpunt: veel werkgeversorganisaties vinden dat ondernemers zelf de vrijheid moeten behouden om te bepalen waar ze hun geld aan uitgeven.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord