gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Meeste zzp'ers met NHG werkzaam in bouw

16 november 2018

De Nationale Hypotheek Garantie is vooral in trek bij zzp’ers die in de bouw werken of op het platteland wonen. Dat meldde NHG afgelopen week.

Sinds de komst van de inkomensverklaring twee jaar geleden hebben meer dan 1.000 zzp’ers een huis met NHG gekocht. Dankzij de inkomensverklaring kunnen zzp’ers al na één jaar een hypotheek krijgen.

Lagere tot midden inkomens

Van de 1.000 die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie aanvroegen, werkt ruim 33% in de bouw. Het landelijk percentage van zzp’ers in de bouw is zo’n 10%. De NHG roept als verklaring dat de maximale koopsom van een huis met NHG € 260.000 is. Met name de beroepen met lage of middeninkomens maken dus aanspraak op de regeling – en die komen vaker in de bouw en op het platteland voor.

Huizen in grote steden onder de € 260.000 zijn steeds moeilijker te vinden, wat verklaart waarom er meer huizen in dunbevolkte of krimpgebieden met NHG worden verkocht. Volgend jaar wordt de grens op € 290.000 vastgesteld.

 

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord