gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Koopkrachtstijging geldt nauwelijks voor zzp'ers

23 januari 2019

De verlaging van de inkomstenbelasting per 1 januari van dit jaar heeft weinig effect voor zzp’ers. Voor zzp’ers en ondernemers die met de fiscus afrekenen in box 1, doen de hogere zorgpremie, energierekening en verhoging van het btw-tarief de verlaging van de inkomstenbelasting teniet. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag.

Stijging minder hard voor zzp'ers

Het Nibud, Centraal Plan Bureau en het kabinet spraken eerder over een koopkrachtstijging in 2019. Nu blijkt dat niet voor veel zzp’ers en ondernemers te gelden. Belastingadviseur Hans Huiberts berekende dat werknemers tussen 0,4% en 2,6% meer overhouden dan vorig jaar, terwijl ondernemers met hetzelfde inkomen in box  1 er maximaal 1,6% op vooruitgaan - en soms zelfs 0,2% moeten inleveren.

Bron: FD.nl.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord