gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

IMK: steeds meer zzp'ers in bijstand

24 januari 2018

Het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandig ondernemers is toegenomen in het afgelopen kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK).

In vergelijking met het derde kwartaal steeg het aantal bijstandsaanvragen in het vierde kwartaal van 2017 met 15%. Overigens is het aantal aanvragen in vergelijking met het jaar ervoor wél gedaald met 8%.

CBS: zzp'er meer kans op armoede

De cijfers komen overeen met wat het CBS vorige week ook constateerde: van alle werkenden lopen zzp'ers het hoogste risico op armoede. Zo’n 10% van alle zzp'ers leeft onder de lage-inkomensgrens, tegenover zo’n 3% van de totale Nederlandse bevolking.

Bron: IMK.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord