gasten online
Registreer en profiteer!
 

Het aantal eenmanszaken (lees zzp'ers) is met 7% gestegen in 2011

26 maart 2013

Het aantal bedrijven in Nederland is in 2011 per saldo met bijna zeven procent gegroeid. Tweederde van de nieuw opgerichte bedrijven was een eenmanszaak.

Het aantal bedrijven in Nederland is in 2011 per saldo met bijna zeven procent gegroeid. Tweederde van de nieuw opgerichte bedrijven was een eenmanszaak.

Vijf jaar geleden was dat nog maar 55 procent. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag publiceerde.
Adviesbureaus zijn het populairst onder starters. Daarvan werden er vorig jaar veertienduizend opgericht. Dat betekent dat een vijfde van de bedrijven in die branche het afgelopen jaar is gestart.

Ook internetbedrijven zijn in trek, vooral in de detailhandel. Meer dan een derde van de startende ondernemers in de detailhandel kiest er tegenwoordig voor uitsluitend via internet te verkopen. In 2007 was dat nog maar 22 procent.

Overleven
Van alle bedrijven die werden opgericht in 2007 is bijna 20 procent binnen een jaar alweer gestopt. Na twee jaar wordt de kans op overleven groter.
Nu bestaat 55 procent van de in 2007 opgerichte bedrijven nog. Bedrijven die gestart zijn in de bouw of industrie hebben de grootste kans op overleven. In de handel en horeca is de kans op overleven het kleinst.

Bron: Nu.nl

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord