gasten online
Registreer en profiteer!
 

Goed nieuws voor zzp'ers in de bouw. Btw gaat vanaf 1 maart naar 6%.

22 februari 2013

Zelfstandigen Bouw is blij dat de politiek de btw op renovatie en onderhoud verlaagt naar 6%. Zelfstandigen Bouw heeft daar steeds voor gepleit. In de eerdere periode dat dit lage btw-tarief gold, leidde het aantoonbaar tot meer opdrachten. Met name voor zzp'ers. De maatregel gaat al op 1 maart in, maar geldt slechts voor één jaar.

"Blij toe dat het verstand in Den Haag zegeviert", zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw. Want opnieuw verlaagt de politiek de btw op renovatie en onderhoud naar 6%. Dit maakt reparaties en verbouwingen voor particulieren een stuk goedkoper. En het verruimt dus de markt voor zzp'ers.

Op vrijdag 15 februari heeft de Belastingdienst bekend gemaakt dat het gaat om de btw op arbeid. Verdere details worden nog uitgewerkt.

Overtuigend
Hoe overtuigen zzp'ers hun particuliere opdrachtgevers? Met kwaliteit en service. Maar het maakt de offerte onderaan een stuk meer overtuigend als er geen 21% maar 6% btw onder staat. Juist zzp'ers op de particuliere markt hebben daarmee te maken. Als eindgebruiker kan de particulier z'n btw nergens verrekenen, dus hikt deze tegen het grote bedrag aan. "Daarom heeft Zelfstandigen Bouw keer op keer gepleit voor de lage btw. Niet alleen voor de bouw overigens, voor alle ambachtelijke zzp'ers", zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw.

Houd de website in de gaten van de Belastingdienst; hierop komt binnenkort meer toelichting.

Lees hier het akkoord van minister Blok met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord