gasten online
Registreer en profiteer!
 

FNV-onderzoek: Rabo is eiland voor zzp'ers

28 maart 2013

Meer dan de helft van de zelfstandig ondernemers zonder personeel (zzp'ers) wordt genegeerd bij een hypotheekaanvraag. Zij kunnen vaak maar bij één bank terecht en die heet Rabo.

Meer dan de helft van de zelfstandig ondernemers zonder personeel (zzp'ers) wordt genegeerd bij een hypotheekaanvraag. Zij kunnen vaak maar bij één bank terecht en die heet Rabo.

Aldus onderzoek van FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van ruim 14.000 zzp'ers in de sectoren Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg. Meer dan 95% van de zelfstandig ondernemers heeft het gevoel dat banken meer eisen aan hen stellen dan aan mensen in loondienst.

De meest voorkomende eis die wordt genoemd, is het aantonen van jaarcijfers. Meestal zijn dat die van de afgelopen drie jaar. Maar er zijn ook ondernemers die de cijfers van vijf jaar terug en zelfs toekomstige cijfers moeten laten zien om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Nederland telt 675.000 zzp'ers, zij vormen meer dan 8% van de beroepsbevolking.

Het gros van de ondernemers zegt bij de Rabobank terecht te kunnen, terwijl het hypotheekproces bij ING als zeer moeizaam wordt ervaren. 'Wij vinden dat banken en overheid moeten meewerken aan één oplossing en niet met het excuus moeten komen dat iemand in loondienst meer zekerheden heeft', aldus een FNV-zegsman. 'Een zelfstandig ondernemer biedt meer zekerheid dan iemand die zich veilig waant in loondienst. Als een zzp'er één van zijn klanten moet missen, kan hij terugvallen op zijn netwerk. Iemand in loondienst heeft zo'n vangnet niet.'

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord